Veliki odmor 24.04.2018. 09:39. Zadnja izmjena: 24.04.2018. 09:48.

COOLIJADA 2018.

Mimohod maturanata u utorak, 22. svibnja za kraj srednjoškolskog obrazovanja

Za učenike završnih razreda srednjih škola u Međimurju i ove godine, po 14. puta, Policijska uprava međimurska, ravnatelji srednjih škola, Međimurska županija i gradovi Mursko Središće, Prelog i Čakovec organiziraju Coolijadu. Već tradicionalna manifestacija ove godine počinje u petak, 18. svibnja kada maturanti odijevaju svoja maturantska odijela, a završava u utorak, 22. svibnja mimohodom svih maturanata u 14 sati nakon kojeg slijedi zabava i proglašenje najmaturanta, najmaturatice i najrazreda na SRC-u Mladost.

- Hrvatska udruga menadžera sigurnosti 2017. godine organizatorima Coolijade je dodijelila posebno priznanje za najbolji preventivni projekt u Hrvatskoj, s ponosom je na predstavljanju ovogodišnjih dana maturanata istaknuo župan Matija Posavec. Ove godine domaćin Coolijade je Srednja škola Prelog te je detalje akcije predstavio ravnatelj Tomislav Gregur objasnivši kako se glasati za najmaturanta i najmaturanticu može putem glasačkih listića koji se ubacuju u kutije smještene u srednjim školama te putem telefonskih poziva. Ivan Sokač, načelnik PU međimurske naglasio je kako je cilj preventivno edukativne akcije smanjiti broj neželjenih ponašanja, tučnjava, narušavanja javnog reda i mira i predoziranja alkoholom i drogom. - Smatram da smo svih ovih godina postigli svoj cilj i učinili da su maturanti u svojim najveselijim danima sigurni, kazao je I. Sokač.

*** Prvi glasački listić izlazi u listu Međimurje idućeg tjedna, 30. travnja, a tada i na portalu objavljujemo telefonske brojeve za glasanje!