Veliki odmor 22.05.2016. 09:00.

Tehnologija - spas ili propast

Na projektnom danu Osnovne škole Nedelišće sudjelovali baš svi, od prvašića do domara

Baš svi učenici, učitelji i ostali djelatnici Osnovne škole Nedelišće dali su svoj doprinos ovogodišnjem projektnom danu "Tehnologija - spas ili propast". 
- Sudjeluju razrednici sa svojim razredima, voditelji izvannastavnih aktivnosti, učitelji s temama iz svojih predmeta, pojedini učitelji s interesnim skupinama učenika... Želimo upoznati učenike s pojmom i značenjem tehnologije, njenim razvojem po granama i područjima te utjecajem tehnologije na osobni i društveni kontekst. Učenike osvještavamo i o mogućim negativnim posljedicama, opasnostima i zlouporabama tehnologije. Učimo ih kako sigurno i odgovorno koristiti nove tehnologije te ih potičemo da i sami budu inovatori - ispričala nam je Martina Horvat Kolar, učiteljica hrvatskog jezika. 

Sudjeluju i roditelji

Tjednima su svi zajedno razmišljali o ovogodišnjem projektu te ga razrađivali. Detaljno su pretresli povijest tehnologije po granama: promet, graditeljstvo, komunikacije, zdravlje, proizvodnja, stanovanja, obrazovanje, refleksije tehnologije u umjetnosti i kulturi, društveni odnosi i sport. Tehnologiju su proučili i kao znanstveni alat, pozabavili se tehnološkim greškama, ali i tehnologijom budućnosti. 
U školi su stoga održane brojne izložbe, izrađeni su posteri, održana brojna predavanja i radionice, kvizovi, scenski prizori...

- Osnovna škola Nedelišće već godinama radi na velikim školskim projektima u kojima sudjeluju svi učenici, djelatnici, a često i zainteresirani roditelji. Oduvijek sam bio za to da djeca što više uče kroz konkretne projekte, na terenu i u akciji, nego da uče napamet. A projektni dani kruna su toga pristupa, svake godine na drugu temu - kaže ravnatelj Ivica Paić. Do danas tako su održali projektne dane naziva Priča o traperu, Žena - nekad i danas, Školo moja, Dobar dan Europo i Zrinski.