Veliki odmor 13.11.2017. 07:25. Zadnja izmjena: 13.11.2017. 07:27.

Učenička zadruga Tinček

Najbolji istraživački rad Nine Nemet i Stele Vuković

Od 3. do 6. listopada u Zadru je održana 29. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Učenička zadruga "Tinček" Osnovne škole Sveti Martin na Muri na smotri je predstavila istraživački rad "Ljekovitim stopama svetog Martina" učenica sedmog razreda Nine Nemet i Stele Vuković. Rad koji su Nina i Stela predstavile uz podršku svojih mentorica, učiteljica Maje Goričanec i Ksenije Perčić, stručno je državno povjerenstvo uvrstilo među deset najboljih radova srednjih i osnovnih škola Republike Hrvatske u kategoriji "istraživački radovi" i u program 29. smotre učeničkih zadruga.

Na samoj smotri, rad Nine i Stele proglašen je najboljim u kategoriji "osnovne škole - istraživački radovi". Nina i Stela u svom su okolišu, uz rijeku Muru, istražile ljekovito bilje, označile staništa, opisale kako se može uzgajati i u školskom vrtu, kakvi se sve ljekoviti napitci mogu spremati...

Za svoj trud male su istraživačice na 29. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske dobile pravo i zasluženo priznanje.