Veliki odmor 30.08.2018. 10:09. Zadnja izmjena: 30.08.2018. 10:11.

Udruga Biovrt

Novo Selo Rok: Završen projekt U školskom vrtu (i mi) rastemo

U utorak, 28. kolovoza u Područnoj školi Novo Selo Rok održali smo završnu konferenciju projekta „U školskom vrtu (i mi) rastemo” koji je trajao od 1.10.2017. do 31.08.2018., a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok. Ovaj projekt bio je nastavak dvogodišnje suradnje i volonterskih napora da se oformi školski vrt i omoguće kvalitetne edukativne aktivnosti o vrtlarenju, zaštiti okoliša i očuvanju bioraznolikosti za djecu u Novom Selu Rok, javljaju iz udruge Biovrt.

Sve prisutne (a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te predstavnika škola iz Međimurske županije ali i iz Zagreba) pozdravili su Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i Siniša Stričak, ravnatelj I. OŠ Čakovec. Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta.

Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijelili smo potvrde o sudjelovanju, a posebno veliki pljesak zasluženo su dobili učenici 1-4 razreda škole koji su vrijedno sudjelovali u svim aktivnostima. Nakon toga, predstavljen je Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti Silvije Kolar-Fodor koji smo podijelili malim sudionicima, kao i svim prisutnim školama. Na kraju je održana i mala zakuska gdje smo prigodno poslužili voće i proizvode lokalnih, međimurskih OPG-ova, većinom iz ekološkog uzgoja.

Sve naše aktivnosti i rezultate saželi smo u video koji smo premijerno prikazali, u kojem smo prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što ovaj projekt znači za njih i kako su školske aktivnosti utjecale na njihovo znanje, odnos prema prirodi, vlastitom zdravlju i životu općenito. Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=qKbWYaTISJ0

Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u našem školskom vrtu i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti. Hvala svima na sudjelovanju!

Više o projektu

Izvor: Silvija Kolar-Fodor