Veliki odmor 22.10.2019. 12:17. Zadnja izmjena: 22.10.2019. 12:20.

Erasmus+ projekt

OŠ Ivanovec prvi put domaćin Erasmusovcima

Erasmus+ projekt Travel'n'Share u školi u Ivanovcu provodi se već drugu godinu. Nakon što smo prošle školske godine posjetili učenike i kolege učitelje u Danskoj, Cipru i Španjolskoj, došao je red i na nas da ugostimo svoje nove Erasmus prijatelje.

Od 24. - 29. rujna, čak 24 učenika i 12 učitelja iz Danske, Cipra, Španjolske i Norveške uz 15 naših učenika koji su bili domaćini stranim učenicima, sudjelovalo je na raznim aktivnostima i radionicama koje su organizirali djelatnici naše škole, a sve pod vodstvom profesorice engleskog jezika Ivane Gradečak. Izletima po Međimurju, gostima smo pokazali ljepote i običaje našeg kraja. Oduševili su se čistoćom prirode, rijekom Murom, marljivošću i gostoprimstvom naših ljudi te odličnom hranom. Osim Međimurja, gosti su vidjeli i Trakošćan te nama susjedni grad, Varaždin. Učenicima se najviše svidio dan prepun sportskih aktivnosti i adrenalina, naročito paintball, u Accredo centru u Zasadbregu.

Upoznali smo ih s provođenjem nastave u našoj školi pa su tako prisustvovali satovima engleskog, njemačkog i hrvatskog jezika, likovne i glazbene kulture, povijesti, geografije, kemije i biologije. Uživali su na kreativnim likovnim radionicama te smo ih upoznali s biljkama u našem školskom vrtu. Tamo smo i zasadili drvo prijateljstva koje će nas podsjećati na lijepe trenutke provedene s našim gostima.

Kroz sastanke i okrugle stolove, sudionici su iznosili svoja iskustva te uspoređivali nastavne sadržaje, metode i postupke u poučavanju, što je i osnovni cilj ovog projekta.
Iako je na rastanku bilo mnogo suza, sretni smo što smo imali priliku sudjelovati u projektu koji ima mnogo prednosti i za učenike i za učitelje. Bogatiji za još jedno iskustvo, željno iščekujemo posljednje putovanje u Norvešku, gdje ćemo zaokružiti, ali (nadamo se) ne i završiti našu priču.

Izvor: Ivana Gradečak