Veliki odmor 23.10.2018. 11:55. Zadnja izmjena: 23.10.2018. 11:59.

Dubrovnik

Povijesni uspjeh za filmaše Osnovne škole Strahoninec

U žestokoj konkurenciji mladih filmaša s čitavog Mediterana, dokumentarni film Pismo, Filmske skupine OŠ Strahoninec, osvojio je 1. nagradu stručnoga žirija na međunarodnome filmskom festivalu u Dubrovniku. Veliko je zadovoljstvo i neopisiv ponos biti u u prilici svoj film gledati na dubrovačkom platnu rame uz rame s najboljim mladim autorima Mediterana. Na ovakvom Festivalu svaki se filmaš mora osjećati posebno, dodatna motivacija za rad filmaša je svakako gledanje projekcija vrhunskih ostvarenja mladih autora.

Organizatori Festivala kažu: - Ideja za festival djece i mladeži se razvila iz želje da se često skriveni napori filmskih entuzijasta izvuku na svijetlo, dopru do javnosti i na taj način proslave.

Filmska skupina OŠ Strahoninec ove godine u Dubrovniku doista je imala razlog za slavlje. Trenutak za pamćenje na Festivalu za filmaše iz Strahoninca bilo je svečano proglašenje naboljih među najboljima. Dvije prve nagrade (nagrada stručnog žirija i nagrada publike) te dugotrajne ovacije prepune dvorane veliko su priznanje za rad svim sadašnjim i bivšim strahoninskim filmašima kao i njihovim voditeljima te dodatan poticaj za buduća filmska ostvarenja.

Izvor: OŠ Strahoninec