Veliki odmor 14.09.2020. 09:10. Zadnja izmjena: 14.09.2020. 09:12.

Grad Čakovec

Predstavljena aplikacija Evrtić

U vijećnici Grada Čakovca, u utorak je predstavljena mobilna aplikacija Evrtić. Novina je to u hrvatskom predškolskom odgoju i obrazovanju, a prvi će aplikaciju moći koristiti roditelji i uprave vrtića kojima je Grad Čakovec osnivač.

Aplikaciju su uz gradonačelnika Čakovca, Stjepana Kovača, predstavili i direktor tvrtke Pulsar d.o.o., Bruno Trstenjak te ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak, Lidija Varošanec.

Trstenjak je rekao kako se s razvojem ove aplikacije započelo već prije godinu dana, a situacija izazvana pandemijom virusa COVID-19 sada dodatno iziskuje potrebu za digitalnim oblikom komunikacije. „Želja nam je da što više roditelja prihvati ovakav način brže i jednostavnije komunikacije, posebno sada kada se ne preporučaju ulasci u predškolske ustanove te dulje zadržavanje. Aplikacija Evrtić trebala bi roditeljima uvelike olakšati pristup bitnim informacijama, a važno je naglasiti da je potpuno besplatna.“, poručio je gradonačelnik Kovač.

Aplikacija Evrtić omogućuje slanje i zaprimanje dokumenata roditeljima i od strane roditelja, pa će tako putem aplikacije moći slati svoja pitanja i prigovore, dobivati tražene odgovore, pogledati jelovnik vrtića, uputiti direktne pozive, pratiti sve obavijesti, službene dokumente, a moći će i primjerice, slati liječničke potvrde ili nalaze za dijete kada ono izostaje zbog bolesti. Na aplikaciji se mogu naći i sve informacije vezane uz samo ustrojstvo Gradskih dječjih vrtića Cvrčak i Cipelica te njihovih područnih odjela, može se komunicirati s njihovim ravnateljicama te pristupiti službenim web stranicama.

Kako se ovih dana u oba gradska vrtića finaliziraju rezultati oko upisa u tekuću pedagošku godinu, aplikacija bi s radom trebala započeti danas, 14. rujna. Korisnici je mogu pronaći na Google Play portalu, njeno skidanje i korištenje je besplatno, a osim uprave vrtića mogu je koristiti isključivo roditelji čija su djeca polaznici vrtića koji će ujedno dobiti potrebne korisničke šifre za pristup.

Probni rad aplikacije trebao bi trajati godinu dana, a nakon čakovečkih vrtića, aplikacija će biti ponuđena i drugim ustanovama u Hrvatskoj.