Veliki odmor 13.11.2016. 10:26. Zadnja izmjena: 20.11.2017. 11:27.

Društveni mediji

Profesorica i učenici Gospodarske škole Čakovec upoznali redakciju lista Međimurje

Gospodarska škola Čakovec ove godine sudjeluje u projektu Connect, Share and Get Enlighted čija tema su društveni mediji. Dio projekta je upoznavanje kako mediji funkcioniraju pa su u sklopu toga našu redakciju posjetili profesorica engleskog Željka Mihalic i njezini učenici, budući frizeri iz 1. fk razreda Ivana Pozder, Ivana Oršuš i Emanuel Pomper.

Došli su spremni, s nizom pitanja vezanima uz novinarstvo i uz rad naše redakcije. Na sve je upite spremno odgovarala glavna urednica Željka Drljić. Govorila im je o tome kako diše list Međimurje, kako nastaju novine i što se promijenilo u novinarstvu tijekom godina.

– Svaki se mjesec bavimo nečim vezanim uz projekt. Prošli smo mjesec snimili kratki film, a sada smo odlučili upoznati neku medijsku kuću. Vaša nam se, što se tiče Međimurja, činila najzanimljivijom i drago nam je što ste nas ovako lijepo ugostili, kazala je profesorica Mihalic. Učenici Ivana, Ivana i Emanuel doznali su i kako napisati članak, što će u budućnosti možda i učiniti te će naša urednica njihov tekst rado objaviti.