Veliki odmor 27.08.2018. 12:49. Zadnja izmjena: 27.08.2018. 12:55.

Frooom filmska radionica

Projekcije u Prelogu: Djeca vukovi u utorak, 28.8. i Ljeto u Brooklynu u četvrtak, 30.8.

Utorak, 28. kolovoza u 11 h "Djeca Vukovi" (2012.)

Animirani film japanskog redatelja i animatora Mamoru Hosoda prati majku i njeno dvoje djece u svakodnevnoj borbi za život nakon iznenadnog nestanka oca. Osim nestanka oko njega isprepliće se još jedna poput vuka velika tajna. "Djeca-vukovi" je vrlo slojevit film koji funkcionira na razini za svaku generaciju. Film je osvojio japanski ekvivalent Oscaru, Japan Academy Prize za Najbolji animirani film 2013. godine.

Četvrtak, 30. kolovoza u 11h "Ljeto u Brooklynu" (2016.)

Što se sve može dogoditi nakon smrti roditelja s kojim godinama niste bili u kontaktu, a  u međuvremenu ste i sami postali roditelj? Jedna takva priča je "Ljeto u Brooklynu". Složena priča o ljetnim praznicima i pravom prijateljstvu koje utjelovljuju dječje glumačke zvijezde Theo Taplitz i Michael Barbieri, a fenomenalno ih prate Greg Kinnear, Jennifer Ehle te čileanska kazališna prvakinja Paulina Garcia. Ovaj lijep obiteljski film nastao pod krošnjom Magnolija produkcije našao se prošle godine u službenoj selekciji slavnih festivala poput Sundance i Berlina, a osvojio je i nagradu Deauville film festivala.

Ulaz na matineje u Domu kulture Grada Preloga  je besplatan. Podržava Grad Prelog u organizaciji udruge Bacači sjenki, Društva naša djeca iz Preloga, Gradskog kina i Knjižnice Prelog.