Veliki odmor 05.07.2017. 13:01. Zadnja izmjena: 05.07.2017. 13:03.

Čakovec

Šest radionica, tri informatičke i tri sportske, održane u I. osnovnoj školi

U sklopu projekta "Tehnologija i sport združeni s prirodom", koji uz financijsku podršku Grada Čakovca provodi I. OŠ Čakovec, u razdoblju od 20. do 29. lipnja održano je šest radionica, tri informatičke i tri sportske. Na dosad održanim informatičkim radionicama, koje vodi učiteljica Ivana Ružić, sudjelovalo je ukupno 89 učenika koji su naučili izrađivati vlastite 3D modele i ispisivati ih na 3D printeru. Dizajnirali su popularne fidget spinnere te su naučili sastavljati i programirati različite vrste robota, kao što su Lego Mindstorms ev3, LittleBits, Micro:bit-ove i Sphero te su usvojili vještinu izrade multimedijalnih sadržaja poput kvizova, prezentacija, stripova i e-knjiga.

Od dosad realiziranih sportskih aktivnosti izdvajaju se planinarenje 47 učenika i 3 učitelja na Ivanščicu, biciklijada 23 učenika s učiteljima na kojoj je prijeđeno 45 km te spust čamcima Dravom u udaljenosti od 11 km na kojem je sudjelovalo 48 učenika. U sportskim aktivnostima učenike su pratili učitelji Matija Horvat, Ivana Ružić, Višnja Matotek, Boris Jeđud i Helena Slamek.

Koordinacijski odbor akcije Grad Čakovec – prijatelj djece ovaj je projekt, nakon provedenog natječaja, proglasio Naj-akcijom za 2017. godinu.