Veliki odmor 04.01.2018. 12:34. Zadnja izmjena: 04.01.2018. 12:36.

Ispit zrelost

Srednja škola Čakovec, 4. D: Od uzbuđenih prvašića do ozbiljnih fizioterapeuta

Da vrijedi izreka Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba uvjerili su se učenici 4.d. razreda Srednje škole Čakovec u svom dosadašnjem obrazovanju. Na kraju ove nastavne godine iz njihove će škole izaći 24 dekača, kao još jedna generacija fizioterapeuta. Za sebe kažu da su uvijek spremni pomoći, složni su u prepisivanju, jako brižni i brbljavi. Broj učenika u razredu iz godine u godinu se mijenja, neki su ih napustili i našli novu školu, dok su im se drugi pridružili. Ove tri i pol godine u Srednjoj školi Čakovec prošle su im vrlo brzo te se još uvijek s veseljem prisjećaju prvog razreda koliko su bili uzbuđeni zbog svih avantura koje su pred njima. Do danas su mnogo toga prošli zajedno. Više je bilo veselih dana i spački koje su spremali jedni drugima, a manje onih napetih kada je u razredu vladala nervoza. Uvijek su jedni druge bodrili i međusobno si pomagali da budu što bolji razred.

Srednja škola Čakovec uključena je u mnoge projekte, a jedan od njih je Tjedan kretanja koji dekači obilježavaju svake godine sa plesom i veseljem te tako potvrđuju uzrečicu U zdravom tijelu, zdrav duh. Nekoliko je učenika predstavljalo 4.d razred i školu u projektima E-Medice i time dobilo priliku za uživanje u Termama Tuhelj. Uz sve muke kod usmenih i pismenih ispita, njihovo se školovanje svodilo na praktičnu nastavu koju su odrađivali u kabinetu fizioterapeuta, u Županijskoj bolnici Čakovec, staračkim domovima i Varaždinskim Toplicama. Sa zajedničkih su se putovanja uvijek vraćali s mnoštvo uspomena pa se i danas kao maturanti vole prisjetiti dvodnevnog izleta u Budimpeštu dok su im najljepša sjećanja ipak vezana uz maturalno putovanje u Amsterdam. Iako zbog drugih, privatnih obaveza njihova razrednica Nikolina Zaplatić-Degač nije išla s njima imali su odličnu pratnju, profesoricu iz stručnih predmeta Ivanu Preložnjak. Uz razgledavanje većih gradova Nizozemske te znamenitosti Amsterdama najviše su im se svidjela druženja u kasnim noćnim satima s ostalim razredima. Ovih su se godina kao razred zbližili i izgradili divna prijateljstva koja će, vjeruju, trajati i nakon školskih klupa.

Ovaj razred čine Ivana Baksa, Marta Balent, Terezija Benkus, Ana Božek, Filip Fabić, Antonela Flinčec, Marta Horvat, Mura Janušić,Monika Kovač,Ena Meglić, Magdalena Mesarić, Nikola Mustač, Laura Novak, Daniel Okreša, Lorena Palačić, Andreja Pintarić, Petar Rihtarec, Sabina Šafarić, David Štefulj, Ana Treska, Hana Turk i Hrvoje Vargek

Razrednica

Srednjoškolsko obrazovanje za fizioterapeutsku tehničarku njihova razrednica Nikolina Zaplatić-Degač, bacc.physioth stekla je u Srednjoj školi Bedekovčina nakon čega se 2008. upisuje na Zdravstveno veleučilište, smjer Fizioterapija. Studij završava 2011. godine te se nedugo nakon toga zapošljava u Specijalnoj bolnici za liječenje kroničnih bolesti Novi Marof. Od 2014. godine. zaposlena je u Srednjoj školi Čakovec kao stručni nastavnik. Brojnim razredima predaje niz stručnih predmeta, a svojem najdražem 4.d ove godine predaje kineziterapiju.

Razrednica 4.D, Nikolina Zaplatić-Degač

Po čemu su drugačiji? Erasmus+ i pet stalnih odlikaša

Kao škola uključeni su u projekt Erasmus+ pod nazivom The mobility bridge u sklopu kojeg su obavljali stručnu praksu u Sloveniji i Njemačkoj. - Bila su to dva divna tjedna u Termama Vivat, iako smo radile imale smo i vremena za uživanje, kazala je Laura Novak, jedna od odličnih učenica razreda. Uz Lauru 2016. godine na ljetnu praksu išla je i Lorena Palačić. 2017. godine u Sloveniji su bile Terezija Benkus i Ivana Baksa, a u Frankfurtu Daniel Okreša i Sabina Šafarić. Ljubav i predanost prema poslu budućim fizioterapeutima prenijele su nastavnice kojima su iznimno zahvalni jer vjeruju da i njima nije bilo lako. Posebno su učenici 4.d. ponosni i ističu svojih pet stalnih odlikaša u dosadašnjem srednjoškolskom obrazovanju, a to su: Sabina Šafarić, Lorena Palačić, Daniel Okreša, Marta Horvat i Laura Novak.

Odlični učenici sve ove godine Sabina Šafarić, Lorena Palačić, Daniel Okreša, Marta Horvat i Laura Novak

 

TOP 5 DOMAĆIH:

1.Amsterdam - Riblja Čorba

2.Superman - Hladno pivo

3.Narodna - Dječaci

4.Cvjetalo je meni cvijeće - Brkovi

5.Ti si mi u mislima - Dino Dvornik

 

TOP 5 STRANIH:

1.Feel feat. Sena Sener - Mahmut Orhan

2.Willst du - Robin Schulz & Alligatoah

3.Livin on a prayer - Bon Jovi

4. Sweet child o mine - Guns N Roses

5.Heathens - Twenty one pilots