Veliki odmor 19.10.2016. 13:28. Zadnja izmjena: 19.10.2016. 13:28.

Dobre vibracije

Srednja škola Čakovec, 4.A: Najbolji razred koji obrazovna ustanova i razrednik mogu sanjati

Učenike 4.a razreda Srednje škole Čakovec u srednju školu i sam tinejdžerski život uputio je njihov razrednik, profesor geografije i povijesti, Mladen Tota. Kažu za njega da im je uvijek bio potpora u svim životnim situacijama, kako u školi tako i izvan nje, a osim što im je pomogao da se snađu, onaj veći dio morali su odraditi sami. Iako su u srednju školu  krenuli ne znajući što ni sve zapravo čeka s vremenom su hvatali informacije i savjete.

Koliko zabave, smijeha, radosti, veselja, znanja, pomaganja i humanosti ima 4.a teško je opisati riječima. Na nastavi su profesorima ponekad dosadni i naporni pitanjima koja nisu vezana uz gradivo koje rade, ali to zato što se boje da se ne rastanu prerano i da ih neće uspjeti ispitati sve što ih zanima. Ističu se marljivošću i  znanjem pa su tako postigli odlične rezultate na raznim natjecanjima od kojih izdvajaju uspjehe u hrvatskom jeziku, matematici, povijesti, geografiji te državna natjecanja iz Čitanjem do zvijezda i biologije s istraživačkim radom. Složni su u apsolutno svemu - kupnji poklona za razrednika, odlaska na izlete, odgode ispita…

Berlin i Prag, bile su njihove odabrane destinacije za svima dobro poznato maturalno putovanje koje je učenike još bolje povezalo. Mnogo toga su naučili o Njemačkoj i Češkoj, a lijepo su se zabavili i uživali zajedno s profesorima. Budući da su ove godine maturanti, najviše se raduju maturantskim danima i odlukama oko kostima koji će obući, no s druge strane rastužuje ih pomisao na rastanak pa pokušavaju iskoristiti svaki mogući trenutak da međusobno podijele neka svoja iskustva, ideje, snove, maštanja i ciljeve.

Ovi složni akači za sebe kažu da su najbolji razred koji jedna obrazovna ustanova, jedan razrednik i sami učenici mogu sanjati. A to da su najbolji dokazuje njihovo uzorno vladanje, ocjene i atmosfera koju razred ima. Oni su: Petra Culjak, Lea Čalopek, Fran Djerdji, Marta Fažon, Kristina Horvat, Karlo Jambor, Ivan Kanižaj, Kristina Kavran, Pia Vinka Klaić, Marko Kolac, Dominik Kukovec, Dino Leskovec, Sandro Lovrinović, Jakša Magdalenić, Kornelija Makoter, Ana Marčec, Ana Novak, Filip Novak, Matija Novak, Dora Oletić, Lena Perhoč, Tea Pranklin, Leon Šavora, Anja Škvorc, Filip Tomšić, Helena Varga, Bruno Višnić i Lea Vugrinec.

Maturanti 4.a Sredje škole Čakovec Ana Marčec, Pia Vinka Klaić, Dino Leskovec i Filip Tomšić

TOP 5 DOMAĆIH
1.    Moj lipi anđele – Oliver Dragojević

2.    Zakintos - Djomla KS & RichMee

3.    Djurdjevdan – Bijelo dugme

4.    Nije htjela - Kemal Monteno & Oliver Dragojevic

5.    Ditelina s 4 lista - Dalmatino


TOP 5 STRANIH
1.    Trap Queen – Fetty Wap

2.    Riptide – Vance Joy

3.    Otherside - Red Hot Chili Peppers

4.    Think About You  - G-Eazy

5.    Yamborghini High - A$AP Mob