Veliki odmor 05.11.2016. 09:59.

Dobre vibracije

Srednja škola Čakovec, 4.b.: Bit nije uvijek u superlativima

4. b razred Srednje škole Čakovec jedini je razred svoje škole koji se dijeli na smjer opće - koji pohađa 14 učenika i klasične gimnazije - koji pohađa 12 učenika. 12 učenika klasične gimnazije ujedno su i posljednji klasičari škole. Unatoč podjeli u nekim predmetima, složnost im je vrlo bitna. Kod profesora su na glasu kao tih i neaktivan razred, složni su u šutnji kad se postavi pitanje i iako ocjene nisu uvijek odlične, mnoštvo talenata skriva se iza svakog pojedinca. Najteže im je sastaviti raspored sati, tijekom jednog sata se ponekad dijele na čak četiri različita predmeta. Klasičari već četvrtu godinu slušaju grčki i latinski, a opća gimnazija ima njemački umjesto grčkog te su u trećem razredu zamijenili latinski predmetom vlastitog izbora - glazbenim ili španjolskim jezikom.

Prijateljstvo su učvrstili na dvodnevnom izletu u drugom razredu kad posjećuju Kobarid i Veneciju, a još više su se zbližili na maturalcu u Berlinu i Pragu. Učenici Hana Dominić, Jura Cilar i David Špiranec su u trećem razredu u sklopu edukacijskog putovanja u Ameriku otputovali u Teksas gdje su dva tjedna pohađali nastavu i upoznavali drugu kulturu. Vito Radiković predstavljao je školu na državnom natjecanju engleskog jezika. Prisjećaju se i bivše učenice Karle Katić koja je otišla u Zagreb, no s kojom su još uvijek u čestom kontaktu. S razrednicom Tinom Novak imali su uspone i padove, ali bez obzira na to uvijek mogu računati na podršku kad im treba.

Talenti mnogih u razredu povezani su s glazbom. Naime, čak devet učenica već su četiri godine u školskom zboru koji vodi Petra Horvat. Sudjelovanjem u zboru doprinose raznim priredbama i događanjima u školi, a jedne ih je godine pjevanje odvelo i do švicarskog gradića Frauenfielda gdje su nastupali na festivalu za mlade. Unatoč klimavom početku sada su razred gdje smijeha, druženja, glazbe i zabave nikad ne nedostaje.

Oni su: Margareta Ana Baksa Topličanec, Korina Ban, Jura Cilar, Stela Crnčec, Hana Dominić, Gloria Grabant, Fran Horvat, Barbara Jarni, Mihaela Koščec, Paula Kovačić, Alen Krčar, Melani Kralj, Melani Mezga, Vanesa Petričević, Jelena Polgar, Lea Pongrac, Dora Preložnjak, Vito Radiković, Jelena Sedlar, Nikolina Šoltić, David Špiranec, Nera Trstenjak, Jakov Trstoglavec, David Tuksar, Dajana Zorčec i Dario Žvorc.

Margareta Ana Baksa Topličanec, Mihaela Koščec, Nera Trstenjak i Korina Ban

TOP 5 DOMAĆIH:
1.Guštan - Tonči & Madre Badessa
2. Nije sve tako sivo - Hladno pivo
3. Supstance - Psihomodo pop 
4. Previše suza u mom pivu - Prljavo Kazalište
5. Zlatne godine - Gibonni

TOP 5 STRANIH:

1. Friends Will Be Friends - Queen

2. We are all in this together - High School Musical
3. Stressed Out - Twenty One Pilots
4. Fluorescent Adolescent - Arctic Monkeys
5. Road To Zion - Damian Marley