Veliki odmor 15.04.2016. 11:16. Zadnja izmjena: 15.04.2016. 11:23.

Dobre vibracije

Srednja škola Čakovec, 4.b: Počelo je nesporazumom, a završilo smijehom i znanjem

Maturanti 4.b razreda Srednje škole Čakovec polaze klasičnu gimnaziju i najmanji su razred u školi te ujedno treća generacija klasičara. Iako ih je samo petnaest, svi se izvrsno slažu i zabavljaju u okvirima svojih najboljih mladenačkih dana.

U školi ih znaju kao tih i povučen razred, no izvan njega se uvijek glasno fešta. Najdraži predmet imm je, kako i priliči pravim klasičarima, tjelesno-zdravstvena kultura. Na satu tjelesnog najviše se ističu dečki, vrsni košarkaši, nogometaši i rukometaši. Naravno da svi kažu da u razredu vlada sloga, ali oni o tome ne bi htjeli lagati. U zajednički četiri godine nebrojeno puta su se svađali, puštali suze i ponekad teško rješavali nesuglasice. No, možda je upravo to bio put da u posljednjem razredu srednje škole prijateljstvo učvrste i da se okrenu smijehu i zajedničkoj zabavi.

U drugom razredu su bili na dvodnevnom izletu u Bratislavi i Beču gdje su se još više zbližili i ojačali prijateljstva, ali ništa ne može nadmašiti maturalac u zemljama Beneluxa na kraju 3. razreda. Najviše ih se dojmio Amsterdam u kojem su proveli tri nezaboravna dana. Vožnja brodićem amsterdamskim kanalima, šetnja ulicom Crvenih svjetiljki, posjet Van Goghovom muzeju samo su neke od zanimljivosti koje su obišli.

Krajem trećeg razreda im je razrednica Ivana Kos otputovala u daleku Argentinu te je sljedećih osam mjeseci njezinu ulogu preuzeo Marko Bratković. Sada kad se njihovo četverogodišnje druženje bliži kraju prisjećaju se teških početaka kada su se susreli s grčkim i latinskim jezikom. Invokacija muza u Ilijadi na grčkom jeziku postala je razredna himna, a strah od nepoznatog pretvorio se u ono najbolje. U znanje.

Oni su: Doris Bučela, Nina Horvat, Dorian Kovačić, Tena Kovač, Lea Novak, Neva Novak, Lara Pongrac, Marino Kurunić, Maja Nedeljko, Sara Srnec, Dunja Šafarić, Sebastijan Trstenjak, Rea Vidačić, Filip Vincek i Jura Zebec. Predstavnici razreda gostovat će i u programu Radija 1 u utorak od 17.30 sati.

  TOP 5 DOMAĆIH TOP 5 STRANIH
1.

Amsterdam, Luka Nižetić

Where are you now, Skrillex and Diplo with J.Bieber

2.

Bilo je dobro dok je trajalo, Vatra

Lean on, Major Lazer & DJ Snake

3.

Ako ima Boga, Bijelo Dugme

See you again, Wiz Khalifa

4.

Drugi joj raspliće kosu, Mišo Kovač

Move your feet, X-Ray Ted

5.

Kraljica, Jelena Rozga

Pajp, Prti Bee Gee feat. Ajs Nigrutin