Veliki odmor 15.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:44.

SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC, 5. C

Prva generacija medicinskih  sestara i tehničara

 

Iz Srednje škole Čakovec uskoro izlaze i prvi maturanti petogodišnjeg smjera medicinskih sestara i tehničara opće njege. Učenici 5. c za sebe kažu da su poseban razred, čemu u prilog ide činjenica da će u povijest međimurskog školstva ući kao prvi završeni djelatnici u zdravstvu iz ove Škole, a u ovom broju ih predstavljamo i zbog posebnog datuma - Međunarodnog dana medicinskih sestara (12. svibnja). Kažu, jedna godina srednje škole više, nastave i prakse više, ali i više zajedničkih sjećanja i uspomena jednih na druge. Imaju u svojim redovima sve što društvu treba - sportaše, vatrogasce, plesačice, pjevače, volontere. Ističu se Petar Breglec koji u Murskom Središću trenira Makotokai karate, brazilski jiu jitsu i crossfit, a u međunarodne uspjehe upisao je srebro na turniru u Ljubljani. Tu je i Domagoj Košir, odbojkaš u črečanskom Centrometalu, a u razredu prevruću atmosferu ponekad gase Tena Bujan i Dijana Dragojlov, dobrovoljne vatrogaskinje.

 

Ne izostavljaju Ivanu Goričanec koja pjeva u Ženskom vokalnom sastavu Grlice i Mateu Vidović koja godinama pleše u čakovečkom Plesnom studiju Vivona. No, medicinsku školu ništa ne opisuje tako dobro kao volonteri poput Dijane Podvezanec. U 5. c razredu puno su toga prošli zajedno, ali u sjećanju su najviše ostali izlet u Italiju i maturalac u Španjolsku - na kojima su proživjeli možda najbolje dane života. Iako su na svemu zahvalni svojoj sadašnjoj razrednici Snježani Plavec, profesorici njemačkog jezika, i dalje im nedostaje prva razrednica Diana Krtanjek, profesorica biologije i kemije, koja je sreću pronašla u dalekoj Švedskoj.

 

Učenici generacije za povijest u 5. c su Bruno Balić, Bruno Benčik, Danica Bistrović, Valentina Bogdan, Barbara Božić, Petar Breglec, Tena Bujan, Nikola Cerovec, Marina Dolenčić, Dijana Dragojlov, Janja Fegeš, Ivana Goričanec, Ana Havaši, Sara Kozina, Domagoj Košir, Simona Kukolić, Ivana Lesar, Anamarija Lovrenčić, Sanja Mlinarić, Severina Oršoš, Julija Pečet, Ana Petković, Nina Plaftak, Dijana Podvezanec, Tanja Posavec, Tea Risek, Ivana Srša, Antonija Šajnović, Dorotea Špoljarić, Matija Trstenjak, Matea Vidović i Klara Zrna.

Izvor: 3133