Veliki odmor 03.11.2016. 08:12. Zadnja izmjena: 03.11.2016. 08:20.

Dobre vibracije

Srednja škola Čakovec, 5.C: Najstariji maturanti ove godine – medicinari

5.c razred Srednje škole Čakovec, razred je pun ljudi koji brine samo za vas, oni su medicinari. Osim što je za zanimanje medicinske sestre i tehničara, za koje se oni izučavaju potrebna zrelost, oni su i komunikativni, kreativni, zabavni, radoznali i puni energije za svakodnevne izazove koji ih čekaju na praksi. Susreću se s ljepšim i manje ljepšim zbivanjima, ali sve se to, kažu, preživi. Jedini problem je to što je za takav posao potrebna ozbiljnost koju je u njihovim godinama, ponekad, teško dobiti.

Posljednjih tri godine kroz ovaj put zdravstva vodi ih razrednica Maja Posedi koja im pomaže riješiti bilo kakve probleme, nesuglasice, ali im i staviti osmijeh na lice. U prvom im je razredu razrednica bila sadašnja pedagoginja Antonija Bralić, a u drugome Marina Cimerman. Osim što su im se mijenjale razrednice, mijenjali su se i učenici – nekoliko ih je otišlo, nekoliko došlo, no ipak kažu da su oni još uvijek isti razred pun nestašica, glasnog razgovora, smijeha i veselja.

Na maturalac je išlo njih devet, a putovali su zemljama Beneluxa. Bilo im je ludo i nezaboravno iako vjeruju da bi bilo još bolje da ih je išlo više. Svoje znanje i vještine stječu na različitim odjelima ŽB Čakovec, u dječjem vrtiću Žibeki, u domu za starije i nemoćne, a može ih se vidjeti i u centru grada na raznim sajmovima i promocijama. Sudjeluju i u terenskoj nastavi pod programom e-medica, a njih čak 22 članovi su interventnog tima gradskog društva Crvenoga križa!

Od glazbenika, umjetnika, slikara, sportaša, pa sve do osoba koje su od glave do pete posvećene samo svojoj struci može se naći u 5.c. Iako su najstariji maturanti ove godine, 19 i 20-godišnjaci, u jedno su sigurni: zadnje dane neće nedostajati veselja i dobre volje jer su nakon 5 godina truda, rada i velike želje – uspjeli!

Što ih čeka u budućnosti, koji će faks odabrati, kakav će posao naći za sada ne zna ni jedan od njih 29, a oni su: Marta Čmrlec, Adela Golub, Antonia Heric, Klara Horvat, Vedran Hrastić, Hrvoje Hrelja, Lea Hrešć, Ivana Jalšovec, Patricija Jambrošić, Marko-Mario Jančec, Paula Kanižaj, Katarina Korent, Juraj Levačić, Karlo Mavrin, Elena Meglić, Nikola Mihinjač, Anja Mikac, Ema Nedeljko, Ana Novak, Valentina Novak, Lucija Pintarić, Tara Podgorelec, Deny Pörs, Lorena Slaviček, Jana Šebalj, Sanela Šumečki, Petar Tompoš, Nina Varošanec i Leon Vlahek.

Lucija Pintarić, Sanela Šumečki, Hrvoje Hrelja i Leon Vlahek

TOP 5 DOMAĆIH

1.Sinoć sam pola kafane popio - Željko Bebek

2.Zelena - Nihad Alibegović

3.Kad sam imao 16 - Psihomodopop

4.Amsterdam - Riblja Čorba

5.Konobar - Hladno pivo

 

TOP 5 STRANIH

1.Hymn for the weekend - Coldplay ft. Beyonce

2.Cake by the ocean - DNCE

3.Closer - The Chainsmokers

4.Here I go again - Whitesnake

5.Worth it - Fifth harmony