Veliki odmor 07.03.2018. 13:39. Zadnja izmjena: 07.03.2018. 13:51.

Ispit zrelosti

SREDNJA ŠKOLA PRELOG, 4. EK: Brbljavi i vrlo savjesni ekonomisti

Budući ekonomisti u Srednjoj školi Prelog okupljeni su u 4. EK razred, a za sebe kažu da se ne mogu pohvaliti savršenom disciplinom i idealnim ocjenama, ali da se jako ponose svojom simpatičnošću. Skup su različitih osobnosti, od izrazito brbljavih učenika do onih tihih i povučenih, marljivih i savjesnih, talentiranih i kreativnih. Nastavnici ih uče kako je važno iskazati interes za ono što rade te se nerijetko hvataju u koštac s njihovim sitnim nepodopštinama. Vrlo su složni, pažljivi i poznati u zbornici po svojim ludim iznenađenjima povodom različitih prigoda, poput Valentinova i Dana žena. Sudjelovali su u nizu različitih projekata, natjecanja i ostalih događanja. Njihova odlična učenica, Ivana Grubešić, u trećem je razredu sudjelovala u Floti mira po Jadranu koja se već tradicionalno održava svake godine u rujnu. Njihova svestrana Ivana, je zajedno s učenicom Teom Sakal, sudjelovala i u projektu ERASMUS. Stručnu praksu u trajanju od dva tjedna djevojke su odradile u Njemačkoj, točnije u Frankfurtu, gdje su stekle brojna nova iskustva i kući se vratile pune zanimljivih priča. Nikolina Petković se s ekipom GLOBE grupe plasirala na smotru i državno natjecanje GLOBE koje je održano u Zadru, sudjelovala je i na Lidranu 2017. kao i na međužupanijskom natjecanju iz vjeronauka. Mateja Rumplin, Tea Sakal i Ivana Grubešić plasirale su se na državnu smotru Projekt građanin te na međužupanijsko natjecanje Mladi poduzetnik. Uz sve to, Mateja Rumplin, Rino Mikac, Ivana Grubešić i Katarina Herman uključili su se u obilježavanje Večeri poezije Sergeja Jesenjina na poziv svog profesora hrvatskoga jezika. U ove četiri godine bili su na brojnim izletima. Svake godine odlaze u Zagreb gdje pogledaju neku predstavu, posjete muzej ili sajam Interliber, a nakon toga slobodno vrijeme koriste za razgledavanje metropole i podizanje energije u McDonalds-u. Posjetili su i Graz i Beč, a za maturalno putovanje odabrali su upoznavanje kulturne i prirodne ljepote Jadrana. Ovih se dana marljivo pripremaju za završetak svog srednjoškolskog obrazovanja i trude se donijeti konačnu odluke o izboru željenog fakulteta kojim će upotpuniti svoje afinitete i potencijale. Oni su Bea Grozdek, Barabara Lončarić, Lovro Rebrek, Mihael Petković, Karla Đud, Silvestra Bernart, Tea Sakal, Katarina Herman, Dora Goričanec, Ivana Grubešić, Laura Matulin, Aleksandar Matoš, Aleks Farkaš, Jana Košak, Mateja Podvezanec, Mateja Rumplin, Karlo Sokač, Nikolina Petković i Rino Mikac.

NAŠA RAZREDNICA

Razrednica 4.ek Srednje škole Prelog je Mirela Petković, nastavnica ekonomske grupe predmeta. Učenici za nju kažu da je izvrsna, tolerantna, empatična i pažljiva te uvijek spremna saslušati i pomoći u rješavanju svih školskih i osobnih problema svojih učenika.

PO ČEMU SMO DRUGAČIJI

Ono što ih čini posebnima i drugačijima je njihova kreativna i poduzetna strana. Učenici 4.EK Mateja Rumplin, Silvestra Bernat, Karla Đud, Mihael Petković Aleks, Farkaš i Karlo Sokač svoju su kreativnost povezali s akcijom podizanja ekološke osviještenosti ostalih učenika škole, ali i građana Preloga oslikavanjem platnenih vrećica u okviru projekta Recite NE plastičnim vrećicama. Svoju su eko-misiju nastavili i ove godine oslikavanjem starih majica. U njihovim su rukama one dobile novu uporabnu vrijednost.

TOP 5 DOMAĆIH

1.Hercegovka iz Mostara - Noćni život

2. Žuto lišće ljubavi - Oliver Dragojević

3.Kraljica mature - In Vivo

4.Ljubi ljubi - Bane Mojičević

5.Golubice bijela - Milo Hrnić

TOP 5 STRANIH

1.Thunderstruck - AC/DC

2.Highway to hell - AC/DC

3.In the end - Linkin park

4.Angel - Shaggy

5.Because I got high - Afroman