Veliki odmor 24.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:41.

Čekaju maturantske dane, ali ne i rastanak

SREDNJA ŠKOLA PRELOG, 4.G

Skoro uvijek zabriju da su galebovi, kažu o sebi maturanti 4.g razreda Srednje škole Prelog. Ta njihova izreka nastala je na maturalnom putovanju u Španjolskoj na kojem su se sjajno proveli i kućama vratili puni dojmova. Prvo što ističu jest boravak u Lloret de Maru u kojem su, smatra 4.g, bili glavni.
Vodio ih je njihov razrednik Krešimir Trojko, a kako je sada već bivši jer je vođenje razreda preuzela Tajana Štefok, o njemu imaju samo riječi hvale. Prije svega, Trojko je za ove gimnazijalce bio “slavan i siguran”.
Ponos razreda svakako je Stjepan Glavina, mladić koji je osvojio prvo mjesto na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike održanoj u Bugarskoj. Time je osigurao izravan upis na Fakultet elektrotehnike i računalstva u Zagrebu, što će zasigurno i biti njegova sljedeća “obrazovna adresa”.
Ostale smrtnike, kako sebe u šali nazivaju u razredu, čeka državna matura. Osim toga, očekuje ih još jedno zajedničko druženje - na maturalnoj večere i za maturalnih dana, čemu se osobito vesele. Bit će to posljednji dani zajedništva nakon kojih će svatko krenuti svojim putem, na fakultet po vlastitom izboru i sklonostima.

Oni su: Renata Antolek, Benjamin Bauer, Ana Babić, Nino Bubanić, Darko Čižmešija, Branimir Đukić, Hrvojka Furdi, Sanja Glavak, Ana Glavina, Stjepan Glavina, Aleksandra Granatir, Ana Habuš, Marta Horvat, Tihana Hrešć, Anastasija Kerovec, Tea Krnjak, Darija Krušelj, Bernarda Maksimović, Denis Palačić, Darijana Pirkl, Petra Podravec, Dario Pongrac, Petra Punčikar, Viktorija Ribić, Natalija Slaviček, Nina Strahija, Elma Subašić, Davor Šestan, Martina Šoltić, Matej Tišler i Dina Zvonar. (al)

Izvor: 2852