Veliki odmor 18.01.2018. 11:15. Zadnja izmjena: 18.01.2018. 11:15.

Ispit zrelosti

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. ET: Elektrotehničari spremni za posao u struci

Ovogodišnji maturanti koji se školuju za zanimanje elektrotehničara okupljeni su u 4. et razred Tehničke škole Čakovec. Njihov smjer omogućava im stjecanje općeg obrazovanja, prije svega iz matematičkih i prirodoznanstvenih područja. Dio učenika 4. et već razmišlja o odlasku na neki od tehničkih fakulteta dok je većina njih spremna za obavljanje posla u svojoj struci. Razred čine samo momci koji kažu da su od prvog dana jedni prema drugima prijateljski raspoloženi i da su jako složni, dok su nesuglasice među njima zaista rijetkost. Zabavni su, vole se zezati jedni s drugima, ali i šaliti se s profesorima iako im ponekad, zbog loših ocjena, i nije do šale. Na popravnom ispitu iz predmeta Elektronički sklopovi, nakon trećeg razreda, bilo je više od pola učenika njihovog usmjerenja, a kako uz smijeh navode, do toga nije došlo zbog neznanja već zbog želje da provedu još više vremena u njihovoj školi. U njihove su „redove” svake godine dolazili novi učenici dok su se poneki ispisali, a objašnjavaju i da su jedan od razreda koji broji najviše izostanaka.

Tri se učenika iz 4.et mogu pohvaliti odličnim uspjehom na kraju razreda, a to su Luka Barković, Erik Kućan i Neven Srša, a ponosni su i na, danas bivšeg kolegu iz razreda, Davora Horvata koji je bio na državnom natjecanju iz atletike u Splitu gdje je osvojio vrlo dobro, četvrto mjesto. Oni koji su ostali u razredu elektrotehničara i „dogurali” do završnog razreda kažu da su najbolja ekipa u Tehničkoj školi Čakovec, a oni su: Leon Antolović, Luka Barković, Luka Posavec, Erik Kućan, Mateo Stanković, Marko Horvat, Marko Jakšić, Manuel Rodinger, Jan Nikić, Neven Srša, Leonardo Čurin, Mihael Jurčec, Toni Vodopija, David Bručić, Luka Petek, Marko Vuković, Mihael Cimerman, Mark Sabolek, Denis Cvetković, Hrvoje Kirić i Luka Moharić.Na maturalnom putovanju s Dijanom Savić, nastavnicom hrvatskog jezika u TŠČ-u

NAŠ RAZREDNIK

Od ove nastavne godine razrednik im je Damir Štampar, a znaju ga od početka školovanja u Tehničkoj školi Čakovec jer im je predavao Osnove elektrotehnike. Studirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te nakon brojnih uspješno položenih ispita stekao titulu diplomirani inženjer elektrotehnike. Učenici 4.et kažu da se njihov razrednik rado šali i gotovo im svaki sat priča viceve, a primijetili su i da ga svi zaposlenici i učenici u školi vole. Jako ga poštuju i vjeruju da će se do kraja srednjoškolskog obrazovanja dobro brinuti za njih i biti im podrška kad bude trebalo.

PO ČEMU SMO DRUGAČIJI

Najljepša uspomena na srednjoškolske dane, kaže 4. et, zauvijek će im biti maturalno putovanje u Španjolsku. Večer prije puta nisu mogli spavati, a s nestrpljenjem su čekali i da dođu na svoje odredište u Lloret de Mar. Tijekom vožnje autobusom kroz Italiju, ostali su bez klime, ali su se brzo rashladili razgledavajući jurilice u Maranellu, točnije u tvornici i muzeju Ferrarija. Prva dulja postaja bila im je Nica u Francuskoj gdje ih je čekala večera i noćenje, a nakon Nice krenuli su put Lloret de Mara gdje su proveli više noći. Tamo su izlazili, zabavljali se i koristili svaki trenutak što je najbolje moguće, a posjetili su i stadion nogometnog kluba Barcelona. Od Barcelone do Italije putovali su brodom gdje su ponovo sjeli u autobus i kućama se vratili živi, zdravi i puni dojmova jer to im je bio najbolji izlet i provod koji su mogli doživjeti.

TOP 5 DOMAĆIH:

1.Ako me ostaviš - Mišo Kovač

2.Lutka za bal - Parni Valjak

3.Može - Hladno pivo

4.Heroj ulice - Prljavo kazalište

5.Mojoj majci - Prljavo kazalište

TOP 5 STRANIH:

1.Vitas - 7th element

2.Swalla - Jason Derulo ft. Nicki Minaj

3.We will rock you - Queen

4.I'm the one - DJ Khaled ft. Justin Bieber

5.Despacito - Luis Fonsi