Veliki odmor 07.02.2018. 22:34. Zadnja izmjena: 07.02.2018. 22:35.

Ispit zrelosti

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. ST: U njihovom razredu smijehu nema kraja

Među 25 učenika koji čine razred strojarskih računalnih tehničara Tehničke škole Čakovec nema ni jedne djevojke. Momci dolaze iz različitih dijelova Međimurja i kažu kako se povremeno događalo, kad su se tek upoznali, da se ne razumiju dobro, no danas su odlično usklađeni i šale se da sada konačno svi govore istim jezikom. Razred savršeno kombinira ozbiljan rad i neozbiljnost i po njihovom „skromnom” mišljenju, svi nastavnici vole raditi s maturantskim razredom strojarskih računalnih tehničara. Uspješnih je kod njih jako puno. Imaju vrhunske sportaše, matematičare, programere, kreativce u AutoCAD-u- računalnom programu za crtanje i projektiranje, vrsne jezičare, ljude od glume i lijepe riječi. Mladi su to ljudi velikog potencijala. Karlo Marciuš trči 400 metara na državnim natjecanjima i postiže sjajne rezultate, a jedan od posljednjih njegovih uspjeha je osvojeno treće mjesto na Svjetskom školskom prvenstvu u atletici u Francuskoj.

Goran Kolac bavi se streljaštvom i sa svakog natjecanja kući donosi medalje dok se polovica razreda bavi nogometom i igraju u lokalnim nogometnim klubovima. U matematici su iz njihovog razreda najbolji Damjan Flinčec i Mario Novak, a jezici dobro idu Marku Galiću, Ivanu Rajteru i Mariu Modlicu. Mario Modlic vrlo je kreativan u crtanju s AutoCAD-om, a bavi se i glumom. S Markom Jazvićem član je školske dramske grupe. Maturanti 4.st Tehničke škole Čakovec
Kroz četiri godine srednjoškolskog obrazovanja puno su putovali, pa su tako posjetili Austriju, Francusku i Španjolsku, a na posljednjem su izletu, na adventu u Grazu bili nedavno. Kažu da su kao moderni mušketiri „Svi za jednoga, jedan za sve”, a svibanj, kada će se rastati i pozdraviti sa srednjom školom, za sada im predstavlja daleku budućnost. Oni su: Vanja Barlović, Andrej Bobičanec, Josip Črep, Vedran Ferlin, Damjan Flinčec, Marko Galić, Luka Gunc, Alen Hatlek, Luka Horvat, Marko Jazvić, Goran Kolac, Roberto Koren, Ivan Kos, Lovro Majnić, Karlo Marciuš, Luka Marciuš, Petar Marđetko, Mario Modlic, Mario Novak, Roko Oletić, Karlo Pintarić, Ivan Rajter, Marko Srša, Karlo Strbad i Ivan Turk.

NAŠA RAZREDNICA

Profesorica engleskog i francuskog jezika Valerija Šercer razrednica je 4.st razredu. Cijeli svoj radni vijek radi u prosvjeti, a završila je Filozofski fakultet u Zagrebu. - Svoj razred vidim kao razred vedrog ozračja. Učenici su vrlo duhoviti i dobro kombiniraju rad i opuštanje. Ekipa je to koju u godinama službe izdvojiš i pamtiš, kazala je profesorica Šercer. Učenici za nju navode da je uvijek srdačna, puna života, spremna za šalu i ima puno povjerenja u njih što se oni uvijek trude opravdati.Razrednica Valerija Šercer

PO ČEMU SMO DRUGAČIJI

Učenici smjera strojarski računalni tehničar kažu da su ekipa koja se puno smije i do sada su, u četiri godine kako se poznaju, doživjeli puno zabavnih i zanimljivih trenutaka. Zauvijek će pamtiti Bobija i njegovu biciklističku egzibiciju naočigled cijelog razreda, hrabre i vesele učenike koji su na maturalnom putovanju obrijali glavu na nulu te razredni „dreamteam” koji prkosi španjolskom suncu i ponešto vrućem zraku u busu svojim dobrim raspoloženjem i silnom energijom. Kao lijepa uspomena iz srednjoškolskih dana bit će im i Šeki i njegovi vicevi, Strbi koji hibernira većinu jutara i profesorica Mlinarić i izjava „Take it easy, se bo!”.

TOP 5 DOMAĆIH:

1.Konobar - Hladno pivo

2.Đurđevdan - Bijelo dugme

3.Lopove - Maja Šuput

4.Dvoboj na Hoodu - MC Seki

5.Samo pijan mogu - Brkovi

TOP 5 STRANIH:

1.Despacito - Luis Fonsi

2.Bailando - Enrique Iglesias

3.Ganjaman - Alfons

4.Shape of you - Ed Sheeran

5.You shook me all night long - AC/DC