Veliki odmor 17.05.2019. 08:31. Zadnja izmjena: 17.05.2019. 08:45.

Coolijada 2019.

Tko će ponijeti titulu najmaturanta i najmaturantice?

Idući tjedna maturanti završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a od danas, 17. svibnja oblače svoja maturantska odijela što označava početak Coolijade 2019.

Proslava Dana maturanata traje do srijede, 22. svibnja te završava mimohodom maturanata ulicama grada Čakovca u srijedu s početkom u 15 sati. Kolona maturanata formirat će se kod Ekonomske i trgovačke škole te proći gradom, a završna svečanost održat će se kod Sportsko rekreativnog centra Mladost u Čakovcu. Tada će biti proglašeni i najmaturant i najmaturantice te najbolji razredi.

Najbolji maturant i najbolja maturantica osvojit će nagradu od 1.500 kuna, dok će njihovi razredi biti nagrađeni ulaznicama za čakovečke Bazene Marija Ružić. Kao i godinama dosad birat će se i najrazred koji osvaja cjelodnevni izlet u Toplice Sveti Martin. Kriteriji za izbor najuspješnijeg razreda je uzorno ponašanje pojedinaca i kolektiva, odnosno cijelog razreda za vrijeme trajanja akcije, kao i izgled te krativnost u izradi maturantskih odora. Već od ovog tjedna policijski službenici i roditelji maturanata zajedno će obilaziti sve lokacije okupljanja učenika završnih razreda srednjih škola te će tako direktno i aktivno nadzirati ponašanje maturanata.


Na slic: Prošle godine najmaturantica bila je Lucija Strahija, a najmaturant Jura Jalušić.