Veliki odmor 30.04.2016. 10:53. Zadnja izmjena: 02.05.2016. 11:01.

Hotelijersko - turistički tehničari

Treće mjesto na državnom Gastro natjecanju pripalo učenicima čakovečke ekonomske škole

Nakon postignutog odličnog 2. i 3. mjesta na regionalnom Gastro natjecanju učenika turističkih i ugostiteljskih škola u Karlovcu, učenice Lea Antonije-Stamničar i Ana Marija Gregur uz vodstvo mentorice Zite Lajtman, profesorice savjetnice, te Sanda Novak uz vodstvo mentorice Sanje Munđar, profesorice savjetnice, plasirale su se na državno natjecanje Gastro koje se održalo u Makarskoj od 25. do 28. travnja 2016.

Sudjelovalo je 57 strukovnih škola, ugostiteljskog i turističkog usmjerenja. Učenici su se natjecali u osam disciplina; u pet gastronomskih i tri hotelijersko-turističke discipline. Ana Marija Gregur natjecala se u hotelijersko-turističkoj disciplini Poslovanje putničke agencije i postigla prestižno 3. mjesto u državi i tako se okitila brončanim odličjem, pokazavši znanje iz struke i odlično poznavanje engleskoga jezika.

Nešto manje sreće, unatoč izvrsnom znanju i kreativnosti, imale su Lea Antonije Stamničar u disciplini Poslovanje recepcije hotela i Sanda Novak u disciplini Predstavljanje turističkog mjesta – destinacije, koja je nagrađena ovacijama publike za osmišljavanje i prezentaciju novog proizvoda Splitsko- dalmatinske županije - „Park bosih nogu“. Učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec ovim uspjehom nastavljaju pobjednički niz u strukovnim natjecanjima na kojima dominiraju svojim stručnim znanjima i kreativnošću.

Izvor: Lea Resman-Borković