Veliki odmor 15.10.2017. 23:36. Zadnja izmjena: 15.10.2017. 23:37.

Čakovec

Učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec na tribini Kino za mlade

U petak, 6. listopada pogledala sam film Raspjevana ulica sa svojim prijateljicama iz razreda. Film dolazi iz Irske i snimljen je 2016. godine. Prikazan je na tribini „Kino za mlade“ na koju odlazimo s profesoricom Senkom Sklepić.

U romantičnoj mjuzikl-drami redatelj Carney se vraća u rodni kraj Dublin i snima toplu priču o odrastanju i potrazi za identitetom, s plesnom glazbom ludih 80-ih. Petnaestogodišnji Conor nam prikazuje stvarne probleme današnjeg svijeta (rastava roditelja, prelazak u kršćansku školu zbog nedostatka novca). Kad je ugledao misterioznu djevojku na igralištu, poželio je da ona glumi u spotovima njegovog benda. Iako bend nije imao, upoznao je dečke te ga je osnovao. Njegov brat mu je bio jako velika podrška. Uz njegovu pomoć na kraju filma pobjegao je u London sa svojom voljenom. Njihova romansa dokaz je prave ljubavi i dokazuje nam da se za pravu ljubav treba boriti. Ovaj film je jako poučan te nam pokazuje kako ništa nije nemoguće.

Uz velik broj dobivenih nagrada, ovaj film postaje film koji bi svaki tinejdžer morao pogledati. Pravi primjer je lošeg i dobrog društva te nam na kraju pokazuje kako ljubav nema granica.

Ema Novak, 2.ht