Veliki odmor 16.04.2017. 18:30. Zadnja izmjena: 16.04.2017. 18:30.

Građanski odgoj

Učenici projektnim zadacima rješavaju vlastite i probleme društva

Treća osnovna škola Čakovec i Gospodarska škola Čakovec i ove godine su prihvatile ulogu organizatora 4. međužupanijske smotre projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja - Projekt Građanin. O tome smo pisali OVDJE, a evo i dodatka prijašnjem članku.

U kategoriji razredne nastave osnovnih škola projekte su predstavili učenici OŠ Prelog na temu „A što ću biti kad odrastem?“, OŠ Belica - PŠ Gardinovec „Ftrgni od zaborava!“, potom OŠ Hodošan - PŠ Palinovec s projektom „Igre i igračke naših predaka“, potom OŠ Kuršanec „Mali volonteri“, OŠ Petrijanec „Mikrofon je naš“, III. OŠ Čakovec „Povelja slobode“, OŠ Ivanovec „Prvi prijatelj“ i VI. OŠ Varaždin s projektom „Varaždin - grad bicikla“.

Učenici III. OŠ Čakovec su se u kategoriji predmetne nastave predstavili s projektom „Biciklom u školu“, OŠ Donja Dubrava „Budi svoj - imaj vilicu!“, I. OŠ Čakovec „Ekološka pismenost ELIT“, II. OŠ Čakovec „Kad kruh boli“, OŠ Sveta Marija „Kulturna baština i turizam zajedno“, III. OŠ Varaždin „Pravo na čitanje – pravo na razvoj“. Učenici viših razreda OŠ Belica predstavili su projekt „Različito je bitno“, OŠ I. K. Sakcinskog „Rudarski trempač“, a OŠ Štrigova „Štrigovski dišeči puž“.

Svoje projekte pripremili su i srednjoškolci pa su tako učenici Srednje škole Prelog predstavili „Reci NE plastičnim vrećicama“, a polaznici Gospodarske škole Čakovec „Sve za lajk“. Ovaj posljednji izazvao je izuzetnu pozornost prisutnih učenika u publici, profesora i učitelja, a posebno povjerenstva za procjenu projekata, s obzirom da govori o izraženoj prisutnosti obezvređivanja ljudskog intimnog dostojanstva među mladima.

U Povjerenstvu za procjenu projekata bili su: Aleksandra Oreški, Aleksandra Ličanin , Sandra Vlahek, Ana Jeđud, Branka Bedić, Lucija Sanjković Horvat, Marija Ciceli Stanković, Igor Mesarić i Ines Virč. Projekti predstavljeni na međužupanijskoj smotri će biti predloženi i za sudjelovanje na Državnoj smotri koja će biti održana 20. svibnja u Zagrebu, u organizaciji AZOO i domaćinstvo dviju Gornjogradskih gimnazija .