Veliki odmor 12.11.2018. 13:01. Zadnja izmjena: 12.11.2018. 13:03.

Nobilis

Uređenje učionice na otvorenom od otpadnih materijala u Dunjkovcu

Zaštitarsko – ekološka organizacija Nobilis u suradnji s projektnim partnerom OŠ Nedelišće – područnom školom Dunjkovec na projektu „Učionica na otvorenom“ nedavno su organizirali volontersku akciju uređenja učionice na otvorenom od otpadnih materijala (gume, palete). Radionici su se priključili učenici svih nižih razreda zajedno s roditeljima koji su pomažući doprinijeli samom uređenju učionice te samim time svim učenicima područne škole Dunjkovec omogućili održavanje nastave na otvorenom. Također na radionici su sudjelovali odgojno – obrazovni djelatnici škole, ravnatelj matične škole Ivica Paić i volonteri ZEO Nobilis-a.

Prilikom uređenja učionice na otvorenom izradio se poučni vrt od otpadnog materijala (gume) u kojem se nalaze začinsko i mirisno bilje te su se izradile klupice od paleta za održavanje nastave na otvorenom. Radovi su trajali 3 sata te je prisustvovalo ukupno 19 volontera.

Projekt „Učionica na otvorenom“ je financirana od strane Međimurske županije dok su projektni partneri OŠ Nedelišće – PŠ Dunjkovec i OŠ Strahoninec. Cilj projekta je uspostaviti kvalitetnu i nenametljivu edukaciju s programom volontiranja za mlade dok je naglasak projekta na uvođenje učionice na otvorenom u područja osnovnih škola Međimurske županije.

Izvor: ZEON