Veliki odmor 30.04.2018. 12:07. Zadnja izmjena: 30.04.2018. 12:09.

ZEO Nobilis

Uređeno školsko dvorište I. osnovne škole Čakovec

Zaštitarsko – ekološka organizacija Nobilis u suradnji s partnerom I. osnovnom školom Čakovec u sklopu projektua „Zelena škola: uspostavljanje edukacijskog programa zaštite prirode i okoliša“ je u četvrtak, 26. travnja organizirala je kreativnu radionicu uređenja školskog dvorišta od otpadnih materijala. Radionici su se priključili učenici nižih razreda zajedno s roditeljima koji su volonterskim radom doprinijeli samom uređenju navedenog dvorišta te samim time svim učenicima još više obogatili školski sadržaj. Također na radionici su sudjelovali volonteri i članovi Zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis, djelatnici škole i ravnatelj škole Siniša Stričak.

Prilikom uređenja dvorišta postavio se poligon od otpadnih guma, klupice od paleta, posadilo se bobičasto voće i stari zid se "oživio" slikama od otpadnih drvenih ploča koje su učenici samostalno oslikali. Radovi su trajali 2 sata te je prisustvovalo ukupno 33 roditelja (volontera).

Projekt „Zelena škola: uspostavljanje edukacijskog programa zaštite prirode i okoliša“ u visini od 73.416,00 kn u potpunosti je financiran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Partneri na projektu: I. osnovna škola Čakovec i Grad Čakovec, a cilj projekta je uspostaviti održivi izvaninstitucionalni program zaštite okoliša i prirode te volonterstva kod djece uvođenjem kreativnih radionica.

Izvor: Goran Sabol