Veliki odmor 08.11.2018. 12:24. Zadnja izmjena: 08.11.2018. 12:30.

Društvo naša djeca Čakovec

Usvajanje čitalačkih navika

Petu godinu Društvo Naša djeca Čakovec u suradnji s Dječjim vijećem Grada Čakovca i uz podršku Grada Čakovca u okviru kampanje Čitaj mi provodi projekt Čitajmo svi, veliki i mali.

Jako smo sretni što su se u ovaj projekt uključile sve odgojno obrazovne ustanove s područja grada Čakovca, svi vrtići, gradski i privatni, osnovne i srednje škole te Učiteljski fakultet - Odsjek u Čakovcu, rekla je predsjednica Društva Gordana Šoltić Siladi na nedavnom predstavljanju projekta.

Sudionici se međusobno posjećuju, stariji čitaju mlađima, a nakon toga razgovaraju o pročitanome, izrađuju tematske plakate i uživaju u zajedničkoj igri. Projekt se provodi s ciljem poticanja čitanja od najranije dobi, a veliku podršku organizatori imaju od Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec u kojoj se često održavaju radionice i igraonice za čitače.

Djeca su jako zainteresirana za čitanje. Imamo dobre povratne informacije roditelja djece koji kažu da mališani i doma češće traže da im se pročitaju slikovnice i knjige, a u vrtiću je to odlična vježba i priprema za školu. Čitanje je neprocjenjivo i odlično za razvijanje komunikacijskih i socijalnih vještina, objasnila je Šoltić Siladi.