Veliki odmor 13.01.2017. 08:09.

Grad Čakovec

Veliki interes učenika za radionice informatike i tehničke kulture

Grad Čakovec je ove godine po prvi put tijekom zimskih školskih praznika, organizirao radionice iz tehničke kulture. One se posljednji tjedan praznika, uz informatičke radionice, održavaju u 1. osnovnoj školi u Čakovcu te su dobro posjećene. U četvrtak su sudionike radionica i njihove mentore obišli zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Romano Bogdan.

Teme ovih radionica su informatika, robotika, strojarstvo, elektronika, avio i raketno modelarstvo, radiogoniometrija, izrada animiranih filmova, oslikavanje predmeta te kreativne radionice. Na njima sudjeluje 40-ak čakovečkih osnovnoškolaca, a organizirane su u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.

„Mnogo se govori o STEM području, odnosno znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, a ove radionice su upravo iz tih, kako mnogi kažu zanimanja i znanja budućnosti. Iz razgovora s voditeljima vidimo da su učenici odlično prihvatili ovakav način provođenja zimskih praznika te će da idućih godina ove radionice biti još posjećenije.“, rekao je, među ostalim zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan.

Sve ove radionice i kampovi stajat će oko 20 tisuća kuna, što nije mnogo, jer svaka kuna uložena u obrazovanje nije trošak, već ulaganje u našu budućnost.