Veliki odmor 22.03.2018. 12:33. Zadnja izmjena: 22.03.2018. 12:40.

Eko - škola

Vrtić Stonoga u Novom Selu Rok živi zeleno

U PO vrtića Stonoga Novo Selo Rok (DV Cvrčak, Čakovec) i nadalje se živi zeleno. Djeca, roditelji, odgojitelji i mještani neumorno tijekom godine prikupljaju i pravilno zbrinjavaju otpad te tako pomažu Zemlji da lakše diše.

Uključeni su u niz različitih akcija: prikupljaju stari papir i sudjeluju u akciji Unimera- "Papir nije smeće", uljučeni su i aktivno provode projekt Eko škole Udruge Lijepa naša i svojim radovima sudjeluju na nagradnom natječaju Eko-paketa Hrvatska. Također prikupljaju i plastičnu ambalažu. Dugi niz godina već prikupljaju plastične čepove te tako pomažu potrebitima u kupnji skupih lijekova.

Aktivnostima vezanim uz Eko-paket Hrvatska, djeca, odgojitelji i roditelji uče pravijlno odlagati tetrapak ambalažu i propisno je zbrinjavati, a naučili su već i da se iz tetrapak ambalaže recikliranjem mogu izraditi zanimljive i poučne igre, igračke i uporabni predmeti. Mnogo su naučili o zaštićenim životinjskim i biljnim vrstama svoga kraja. Iz tetrapaka su izradili i velikog Livadnog Plavca te Kockavicu koja je pobijedila na nagradnom natječaju Eko– paketa Hrvatska. 

Raznovrsnim eko aktivnostima mališani i mještani s odgojiteljicama Jagodom Srša, Smiljanom Nedeljko, Majom Kozjak-Hladki i Sašom Sanjković, opravdali su svoj status Eko škole te s ponosom na njihovom vrtiću vijori Zelena zastava kao znak Eko škole.

Izvor: Lidija Varošanec