Veliki odmor 15.12.2018. 08:56. Zadnja izmjena: 15.12.2018. 08:56.

DV Cvrčak

Vrtićarci Maslačka u humanitarnoj akciji za pomoć djeci Afrike

I ove pedagoške godine 2018./2019. Dječji vrtić Cvrčak, ''PO Maslačak'' uključio se u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“. Odgojiteljice odgojne skupine ''Ježići'' kroz ovaj projekt djeci žele približiti kulturu i običaje Afrike, te poticati solidarnost, međusobnu toleranciju te upoznavanje i življenje dječjih prava. Oformili su ''kutić Afrike'' u kojem su djeca kroz niz istraživačko – spoznajnih aktivnosti upoznala afrički kontinent, njen geografski položaj, prirodne osobitosti, životinjski i biljni svijet, te život ljudi, a svoje nove spoznaje djeca su zabilježila plakatima. Pozornost je bila usmjerena na život afričke djece koji su upoznali kroz različite enciklopedije, plakate, edukativne materijale i filmove.

Upoznali su se sa dječjim pravima i naučili što znači biti različit, pa su povodom Međunarodnog dana tolerancije i Međunarodnog dana djeteta, djeca izrađivala prigodne plakate i osvijestila važne ljudske vrijednost.

Tijekom mjeseca prosinca djeca su vrijedno izrađivala prigodne božićne ukrase, čestitke, kutije za nakit, sadila pšenicu, izrađivala afrički nakit i adventske vjenčiće kako bi prikupili sredstva koja bi pomogla njihovim vršnjacima u Africi.

Stoga je u sklopu projekta bio organiziran božićni sajam na kojem su roditelji mogli „kupiti“ dječje rukotvorine dajući dobrovoljne priloge, a sve s ciljem unapređivanja obrazovanja djece Burkine Faso. Ukupno je prikupljeno 922,30 kuna. Ovom prilikom zahvaljujemo svim roditeljima i tvrtci ''Međimurjeplet'' na donaciji materijala za izradu božićnih ukrasa za naš sajam.

Osim humanitarnog karaktera, sudjelovanjem u ovom projektu, osvijestili smo vrtićku djecu koliko je obrazovanje važno za život.

Izvor: lv