Veliki odmor 15.02.2016. 10:07. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Međunarodni dan darivanja knjiga

U akciji skupljanja slikovnica u čakovečkoj knjižnici prikupljeno ih je čak 170

Danas, 15.veljače, će Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec u čakovečke pedijatrijske ordinacije dr. Dušice Kvakan-Gazdić, dr. Jasne Robinić Ivanek, dr. Branke Gabor, dr. Branke Zuzel-Šantek te u pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Čakovec dostaviti 170 slikovnica prikupljenih u akciji "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj" s ciljem da uljepša boravak djece u pedijatrijskim čekaonicama. Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec od samog početka (2013.) sudjeluje u akciji darivanja slikovnica koja se inače organizira u okviru nacionalne kampanje "Čitaj mi!" pokrenutoj povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače i volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju.

Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i kako mnogo će to drugome značiti, dijete uči koliko je važno i lijepo pomagati. 
Dio slikovnica će se u utorak, 16. veljače dostaviti i na odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec gdje će ravnateljica Knjižnice Ljiljana Križan prisustvovati konferenciji za novinare. Ove godine akciji se u sklopu svog projekta "Čakovec – grad prijatelj djece" pridružio i Grad Čakovec, koji je također prikupio i ordinacijama dostavio velik broj slikovnica.

Izvor: Dječji odjel Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec