Pod međimurskim nebom 02.10.2018. 11:12. Zadnja izmjena: 02.10.2018. 11:24.

Zeleni dan

Zajedničkim snagama udredili okoliš OŠ Strahoninec

U sklopu društveno odgovornog projekta „Kaufland škola voća i povrća“ kojim će se djeci u osnovnim školama do kraja školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća, Kaufland je pokrenuo još jednu hvalevrijednu akciju.

Na sveukupno 40 lokacija diljem zemlje zaposlenici Kauflanda volontirali su i uređivali okoliš, a velik dio njih posjetio je svoju partnersku školu ViP. Trgovački lanac donirao je preko 2000 različitih sadnica te pakete alata u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna. Svi zaposlenici koji su sudjelovali u ovom projektu te pokazali da im je stalo do humanitarnog rada, dobili su plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj poseban angažman.

- Djeca danas sve manje žive u doticaju s prirodom, pa je projekt kojeg je pokrenuo Kaufland sjajna prilika da im ukaže na neke nove vrijednosti. Mislim da je to odličan primjer i nama roditeljima kako trebamo učiti svoju djecu da nam sve vrijedno što dobivamo daje upravo naša Zemlja i da ju moramo čuvati, komentirala je Marijana Batinić, poznata voditeljica i majka trogodišnjaka, koja od samog početka prati projekt  „Kaufland škola ViP“.

- Htjeli smo ovim nacionalnim projektom proširiti suradnju s našim partnerskim školama ViP i ovom akcijom u zelenilu podsjetiti na važnost našeg okoliša. Drago nam je što su nam pomogle vrijedne ruke djece iz Osnovne škole Strahoninec te ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali, pojasnila je voditeljica korporativnih komunikacija, Marija Franić.

U nastavku potražite detalje o projektu KŠViP.

Izvor: Marija Franić