Život udruga 27.07.2020. 13:17. Zadnja izmjena: 27.07.2020. 13:19.

Dječja biciklijada

110 malih biciklista u Pretetincu

U Pretetinec na Dječju biciklijadu stiglo je nedavno 110 malih natjecatelja. Organizatoricama - članicama Udruge žena Pretetinca -  pokrovitelji su bili Turistička zajednica općine Nedelišće, Međimurska županija i Policijska uprava međimurska. Članice su se tijekom biciklijade brinule da djeci ništa ne nedostaje dok su brojni sponzori napunili nagradni fond za 30 najboljih biciklista u deset kategorija. Natjecanje je uveličao Marko Žnidarić, višestruki prvak u biciklizmu te član biciklističkog kluba Mura Avantura, koji se prvi provozao stazom s preprekama, a zatim i pozdravio, motivirao i poželio sreću djeci.

Pobjednici

U kategoriji do tri godine od djevojčica je najbrža bila Tena Lovrenčić, drugo mjesto osvojila je Ana Bistrović, a treće

Mila Novak dok je u kategoriji dječaka pobijedio, Andrija Kirić,  Matej Fabić je bio drugi, a Borna Želježnjak treći.

Od malo starijih biciklista, od treće do šeste godine, prvo je mjesto pripalo Eriki Ščerbić, druga je bila, Dora Srnec, a treća Linda Smrtić. Od dječaka najbolji je bio Mate Martinjaš, drugo mjesto zauzeo je Dino Režek, a treće Vito Branilović. Od predškolaraca najbolji je bio Leon Mesarek, drugi je bio David Krznar, a treći Ino Kregar, dok je od predškolarki prva bila Klara Kirić, druga Kiara Ana Srnec,a treća Lora Bezek. U kategoriji učenika i učenica prvih i drugih razreda od djevojčica je stazu najbrže savladala Saša Hunjadi, a od dječaka Leo Krznarić, dok su od onih najstarijih, učenika i učenica trećih i četvrtih razreda, najbolji bili Lana Miličević i Luka Krznarić.

Najmlađi biciklist bio je Leonardo Srnec, a od djevojčica je najmlađa natjecateljica bila Maša Martinjaš. Održana je i utrka roditelja, odnosno biciklistička alka, u kojoj je Sandra Krznarić bila najbolja od mama, a Ilija Fabić pobijedio je u kategoriji očeva.