Život udruga 18.06.2016. 08:41. Zadnja izmjena: 18.06.2016. 08:45.

Društvo distrofičara

17. po redu Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske održan u Prelogu

U subotu, 4. lipnja, u organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec održan je 17. po redu Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske u sportsko-rekreacijskom centru u Prelogu.

Festival je okupio 12 natjecateljskih ekipa iz cijele Hrvatske, a i Slovenije koji su svoje snage odmjerili u 8 disciplina – u šahu, belotu, visećoj kuglani, pikadu, stolnom tenisu, bacanju loptice u koš, gađanju kolutima i utrci kolicima.

Sudjelovale su ekipe Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Varaždin, Udruga tjelesnih invalida LIO Ludbreg, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, DDICP Čakovec, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula, Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, Udruga za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom Daruvar, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska i Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec.

Festivalu sportske rekreacije prisustvovalo je 180 osoba.

Predsjednica društva, Miljenka Radović mag. iur. pozdravila je sve prisutne, dok je zamjenica župana, Sandra Herman, službeno otvorila Festival.

Završetkom prigodnog programa, u 11.30 sati započela je prozivka ekipa i sportsko natjecanje. U ukupnom poretku natjecanja, prvo mjesto je osvojila ekipa Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Varaždin, drugo mjesto je pripalo Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec, dok je treće mjesto osvojila Udruga tjelesnih invalida LIO Ludbreg.