Život udruga 10.05.2016. 09:56. Zadnja izmjena: 10.05.2016. 10:00.

Wings for Life World Run

ACT Grupa trčala za osobe s ozljedama leđne moždine na humanitarnoj globalnoj utrci

Humanitarnoj globalnoj utrci Wings for Life World Run, koja se ove nedjelje, 8. svibnja paralelno trčala na 34 lokacija diljem svijeta, u Zadru se pridružila i ACT Grupa – konzorcij društveno odgovornih poduzeća iz Čakovca.

“Čak 22 zaposlenika i volontera ACT Grupe sudjelovalo je na utrci i ukupno pretrčalo više od 122 km, a isto toliko osoba bodrilo je nas i ostale trkače iz publike. Većina osoba koje su trčale ne bave se tim sportom niti rekreativno pa smo zato posebno ponosni jedni na druge.” – kazao je Igor Roginek, direktor Autonomnog centra. “I sami zapošljavamo osobe s invaliditetom te ostale ranjive i socijalno-isključene osobe. Neki od naših zaposlenika prvi su put u životu dobili priliku za rad, našli prijatelje i zadovoljstvo. Dali smo im “krila za život” koja smo sada svi zajedno došli podijeliti s osobama koje pate od ozljeda leđne moždine. Naime, jednom kada s nekim podijelite dobro, to dobro se širi i svakim danom raste.”- objasnio je Roginek.

“Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim” bila je parola ovogodišnje, treće po redu utrke u Zadru koju smatraju jednom od najljepših jer se većina utrke odvija tik do mora. Ovom humanitarnom akcijom zaklade Wings for Life prikupljeno je nevjerojatnih 6,6 milijuna eura za financiranje najsuvremenijih istraživanja leđne moždine s ciljem pronalaska lijeka. Dokazali smo koliko puno možemo učiniti kada se udružimo i barem na jedan dan ponovo smo ujedinili sve različitosti, izbrisali prostorne granice te ujedinili vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

Osim ACT Grupe trčalo je još 400-tinjak Međimuraca i Međimurki, među kojima su bili mnogobrojni članovi Atletskog kluba Međimurje, ekipa SrceTV-a, predstavnici županijske agencije REDEA-a, kao i župan Matija Posavec.

Izvor: Andreja Rambrot