Život udruga 18.11.2016. 09:34. Zadnja izmjena: 18.11.2016. 09:40.

Projekt Dođi i pomozi

Adela Mikulić već drugu godinu u nastavi asistira Leonardu Bogdanu

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije drugu godinu za redom zapošljava pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Projektom Dođi i pomozi, koji financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, nastoji se pomoći djeci s teškoćama u razvoju u inkluziji i integraciji u redovne odgojno - obrazovne ustanove te im olakšati usvajanje nastavnog programa uz pomoć pomoćnika u nastavi.

Ove godine Savez je zaposlio 4 pomoćnika za 4 djece, po jednog u Osnovnoj školi Domašinec (Područna škola Turčišće) i Osnovnoj školi Pribislavec te dva u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. Škole pružaju mogućnost uključivanja djeci s teškoćama u razvoju u redovnu nastavu uz pomoć pomoćnika te zajedno sa Savezom traže najbolja rješenja za što uspješniju integraciju djece, pružaju mogućnost senzibilizacije ostale djece prema djeci s teškoćama u razvoju te većeg prihvaćanja različitosti.

Adela Mikulić već drugu godinu radi kao pomoćnica u nastavi Leonardu Bogdanu koji polazi 3. AD u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec, smjer administrator. Adela pomaže Leonardu da što lakše savlada nastavni program.

Adela je izuzetno zadovoljna te o svom poslu kaže:

Nema boljeg osjećaja od zadovoljstva na licu djeteta za postignuti uspjeh u školi. Taj me osjećaj svakodnevno motivira da dajem sve od sebe. Svaki novi radni dan za mene je izazov i jako mi je drago što imam priliku raditi s tako toplom, iskrenom i savjesnom osobom kao što je Leonardo, te uz njegove predivne roditelje i nastavnike, pomoći mu u postizanju što boljeg uspjeha.

Izvor: Marina Gašparić