Život udruga 02.12.2017. 10:32. Zadnja izmjena: 02.12.2017. 10:35.

Adventska priča udruge MAXENCA iz Macinca

Približava se kraj još jedne kalendarske godine. Godine koja je za članice i članove udruge MAXENCA iz Macinca bila prožeta različitim i mnogobrojnim aktivnostima, zanimljivim događajima, novim bogatijim iskustvima i što je najvažnije ugodnim druženjima. Tako su i ove posljednje dane mjeseca studenog članice i članovi udruge iskoristili kako bi svoje sumještane, kao i sve one koje bi put „doveo“ u Macinec iznenadili nečim novim.

Približava se vrijeme adventa pa su stoga članice i članovi udruge došli na ideju da na ulazu u naselje ispred doma kulture postave adventski vijenac i naravno četiri svijeće. Adventski vijenac čine dva temeljna simbola - krug i svijeće, odnosno svjetlo. Krug ili prsten bez početka i kraja shvaća se kao simbol vječnosti i vjernosti.

Nakon više raznih i interesantnih prijedloga i zamisli zajednički se došlo do jedne ideje, nakon ideje slijedile su pripreme i adventski vijenac je kroz kratko vrijeme bio spreman za znatiželjne poglede.

Zelena površina ispred doma kulture „iskorištena“ je i za postavljanje jelena koji vuku kola kao i postavljanje snjegovića na radost djeci. Na jelene i kola te oko adventskog vijenca postavljena je rasvjeta pa je pravi efekt vidljiv prvim sumrakom i tijekom noći.

Zadovoljna lica članica i članova udruge MAXENCA na zajedničkoj fotografiji nakon završenih radova pokazatelj su uspjeha u ostvarenju još jednog projekta u nizu.

Izvor: Tajnik udruge MAXENCA Željko Kofjač