Život udruga 05.05.2017. 13:34. Zadnja izmjena: 05.05.2017. 13:36.

Udruga Zora

Aktivni mladi sudjelovali u Zelenoj čistki i plesali flash mob u centru Čakovca

U udruzi Zora je i u travnju bilo radno, što potvrđuje provođenim aktivnostima u sklopu projekta “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu”. Udruga Zora se u sklopu istoimenog projekta priključila akciji “Zelena čistka” koju je organizirala Općina Domašinec 22.04., a u akciji je sudjelovalo 92 mještana od kojih je 11 članova bilo iz udruge Zora. Ukupno je prikupljeno 1680 kg mješanog komunalnog otpada te je to dokaz da je akcija prošla odlično zahvaljujući mještanima i volonterima koji su čistili od ranih jutarnjih sati.

Tjedan kasnije, 29. travnja je povodom projekta “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu” a u sklopu “Dana Međimurske županije 2017.” provedena i plesna aktivnost – flash mob. Flash mob je u svijetu popularan način privlačenja pažnje i širenja pozitivne energije kroz ples. Zajedno s 20-ak volontera/ka udruge Zora i sudionica rekreativne grupe te njihovom voditeljicom zumbe Eni Debelec odrađene su tri probe u dvorani Caffe bara ČAK. Prethodnom dobrom pripremom i uvježbavanjem, svi zajedno su zaplesali 29.04. u 10.30 sati na Trgu Republike u Čakovcu i tako u centru grada pripremili plesno iznenađenje.

Projekt „Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu“ provodi Udruga Zora kao nositeljica sa partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade, te suradnicima svih srednjim školama iz Međimurske županije. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Čakovec.

Izvor: Monika Malenica