Život udruga 06.09.2018. 09:47. Zadnja izmjena: 06.09.2018. 09:51.

Kino za mlade udruge Zora

Besplatna predstava The Wall i projekcija filma Oblak u Čakovcu i Prelogu od 12. – 14. rujna

Udruga Zora od 12. do 14. rujna organizira besplatna događanja za mlade i njihove roditelje u sklopu projekata na temu prevencije vršnjačkog nasilja među mladima koje provodi.

U sklopu građanske akcije „Doprinos mladih: za manje vršnjačkog nasilja“ pozivamo sve na dva prikazivanja predstave "The Wall" (trajanje 50 min) koju izvodi Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec. Ova edukativna predstava govori o problemu vršnjačkog nasilja, ali i ostalim tipičnim problemima i preprekama s kojima se susreću mladi na pragu svog sazrijevanja. Predstave će se odigrati u sljedećim terminima:

  • 12. rujna (srijeda) u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec
  • 13. rujna (četvrtak) u 12:30 sati u Domu kulture Prelog

U petak, 14. rujna, u 17:45 u Centru za kulturu Čakovec prikazivat ćemo film „Oblak“. Besplatna projekcija se održava u sklopu projekta "Aktivni mladi protiv nasilja".

  • Film „Oblak“ je dokumentarni film koji govori o posljedicama vršnjačkog nasilja.

Uvod u film napravit će Berta Bacinger-Klobučarić, prof. psihologije.

Pozovite svoje prijatelje, provedite zanimljiv i nešto drugačiji izlazak uz edukativan film koji govori o problemu nasilja među mladima, njegovim posljedicama, te saznajte na koji način i vi možete utjecati na smanjenje vršnjačkog nasilja.

Djeca uče socijalne vještine i kako odrastaju upoznaju mnoštvo ljudi i s njima imaju različite međuljudske odnose. Bitno je da ih prvenstveno roditelji, učitelji i profesori, a zatim i šira zajednica, usmjeravaju u njihovom odgoju. Znamo da ne postoji rješenje koje bi iskorijenilo nasilje, no svi mi smo tu da ublažimo obujam vršnjačkog nasilja i posljedice koje s njim dolaze, kako za žrtve, tako i za nasilnike.