Život udruga 09.07.2019. 13:12. Zadnja izmjena: 09.07.2019. 13:13.

Vatru gasi, brata spasi

Borba za plasman na županijsko natjecanje

Ukupno 320 natjecatelja iz 32 natjecateljske ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, borilo se u subotu, 6. srpnja  za plasman na županijsko vatrogasno natjecanje u Sivici. Domaćin natjecanja održanog na nogometnom igralištu u Kuršancu bio je DVD Kuršanec.

Vatrogasci su se za bodove borili u pet kategorija; muški 'A', muški 'B', žene 'A' i žene 'B', te JVP Čakovec u zasebnoj konkurenciji, u čemu ih je pratilo dvadesetak vatrogasnih sudaca.

  • Prvo mjesto u kategoriji žene 'A' osvojile su vatrogaskinje DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Šandorovec, a treće DVD-u Žiškovec.

U kategoriji žene 'B', prvo mjesto pripalo je DVD-u Gornji Vidovec, drugo DVD-u Kuršanec, treće DVD-u Ivanovec. Među muškim vatrogascima u A kategoriji najbolji su bili vatrogasci DVD-a Savska Ves ispred DVD Štefanec I DVD Putakovec-Buzovec-Putjane. Najbolji u kategoriji muški 'B' bili su DVD Mačkovec, DVD Čakovec i DVD Savska Ves. Na županijsko natjecanje s plasirala  i JVP Čakovec. Pehare za osvojena mjesta i čestitke na plasmanu pobjednicima su uručili čelni ljudi VZ i Grada Čakovca.