Život udruga 24.08.2018. 13:36. Zadnja izmjena: 24.08.2018. 13:37.

Logorovanje

Čakovečki Odred izviđača Sirius pod vedrim nebom, uz logorsku vatru

Tijekom ljetnog, školskog raspusta članovi čakovečkog Odreda izviđača Sirius nisu mirovali već su krenuli u novu ljetnu avanturu, tj. organiziranje devetodnevnog, šumskog, izviđačkog logorovanja. Logorovanje je organizirano na livadama i u šumama u podnožju Petrovog vrha, u dijelu općine Sirač (osam kilometara udaljenom od Daruvara), gdje su izviđači Siriusa zadnji puta logorovali 2016. godine.
Na logorovanju su sudjelovala trideset i tri člana Odreda izviđača Sirius te nekoliko gostiju. 

Tijekom boravka svi sudionici su preuzimali zaduženja, kao što su noćno dežuranje ili pomaganje u kuhinji. U sklopu šumskog logorovanja organizirana su i tri kraća izleta: na Petrov Vrh, te u Drauvar i na daruvarske bazene i obližnju farmu životinja. Izviđači su posjetili i iskopine benediktinskog samostana u selu Bijela. Logorovanje je prilika za stjecanje raznih vještina. Svladavani su osnovni izviđački sadržaji kao što su izrađivanje raznih patenata od drva i špage, signalizacija, čvorovi, osnove meteorologije, radiokomunikacije te prve pomoći. Organizirane su izviđačke igre i natjecanja, a navečer, uz logorsku vatru, pjevalo se uz gitaru. 

U suradnji s astronomskim društvom Kumova slama iz Daruvara, na uzvisini pored sela Bijela, organizirana je i astronomska večer te su izviđači promatrali nebeska tijela i poslušali zanimljivo predavanje.

Izviđači Siriusa zahvaljuju na podršci u organizaciji logorovanja jedinicama lokalne samouprave te donatorima.