Život udruga 12.04.2020. 08:32. Zadnja izmjena: 12.04.2020. 08:35.

U vrijeme koronavirusa

Čakovečki rotarijanci zdravstvenim ustanovama u Čakovcu donirali opremu vrijednu više od 50.000kn

U tijeku pandemije koronavirusa COVID 19, članovi Rotary kluba Čakovec razmišljaju globalno, a djeluju lokalno što je ujedno i sama misija Rotary klubova u svijetu. Uz niz akcija koje provode tijekom godine u Međimurju, a i šire,  čakovečki rotarijanci ovom prilikom odlučili su opremiti zdravstvene ustanove u Čakovcu.

Kako poručuju iz RC Čakovec, ovo je jedan oblik pomoći i zahvale našim zdravstvenim djelatnicima, kako bismo im olakšali svakodnevni rad, zaštitili sve naše zdravstvene djelatnike i zahvalili što štite ostale građane Međimurske županije u tijeku pandemije  virusa COVID 19.

Rotary klub Čakovec donirao je ukupno 600 FFP2 maski, 3000 komada kirurških maski, 230 pamučnih maski, 30 zaštitnih vizira, sredstva za pranje laboratorijskog pribora, više od 6000 zaštitnih jednokratnih rukavica,  a ukupna vrijednost donirane opreme veća je  od 50.000,00 kuna.

Doniranu opremu  preuzeli su  ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.sc Tomislav Novinščak, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec  dr. med. Branko Vrčić i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Čakovec  dr. med. spec. Drago Starčević.

Predsjednik Rotary kluba Čakovec Mladen Letina, tom je prilikom  rekao : „Poznato je da Rotary klubovi vrlo često i rado pomažu zajednici bilo da je to na lokalnoj ili globalnoj razini. Rotary klub Čakovec, kao dio Districta 1913  služi zajednici te aktivno sudjeluje  u raznim projektima.  Ovom prilikom, a temeljem novonastale situacije, odlučili smo se za pomoć našim zdravstvenim institucijama i ljudima koji djeluju, kako se to rado veli, na prvoj crti obrane. Smatrali smo da će navedena pomoć biti od vrlo značajne koristi svim tim pojedincima, a time i čitavoj zajednici.  Tijekom  slijedećeg tjedna stiže još opreme, tako da ćemo i dalje nastaviti s donacijama. Ovom prilikom zahvaljujem članovima Rotary kluba Čakovec na privatnim donacijama, a isto tako  i njihovim poslovnim partnerima koji su se  priključili ovom humanom i vrlovrijednom projektu.“

Uz predsjednika RC Čakovec prilikom predaje donacije nazočni su bili i članovi Uprave Franjo Kiš i Branimir Novak.

Ovo je još jedna potvrda da naši rotarijanci razmišljaju globalno, djeluju lokalno,  a svakoj akciji, bez obzira na prioritete, pristupaju sa srcem i  samozatajno.