Život udruga 31.01.2017. 11:43. Zadnja izmjena: 31.01.2017. 11:47.

Savez udruga osoba s invaliditetom

Četiri pomoćnika u nastavi za četiri učenika s teškoćama u razvoju

Savez udruga osoba s invaliditetom zapošljava četiri pomoćnika u nastavi za četiri učenika s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Domašinec, područnoj školi Turčišće, Osnovnoj školi Pribislavec i Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec preko projekta „Dođi i pomozi“ kojeg financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Osigurana je adekvatna pomoć djeci s razvojnim teškoćama u redovnom odgojno-obrazovnom programu. Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi je svakodnevna podrška učeniku u razredu direktnim radom, kojim mu pomaže u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanju socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja.

Jedna od pomoćnica je i Karla Mesarić koja radi u Osnovnoj školi Pribislavec. Prenosi nam svoje iskustvo: „Ovaj posao se možda nekima čini jednostavnim ali on nosi sa sobom veliku odgovornost. Posao pomoćnice mi se učinio kao savršen za mene jer volim djecu i raditi s njima. Divno je kad mogu pomoći djetetu da se osamostali i postane sigurnije u sebe. Smatram da pomoćnik treba biti fleksibilan, tolerantan i na prvom mjestu strpljiv jer svaki novi dan nosi nove izazove i treba se znati nositi s njima.
Moja osnovna zadaća je svakodnevna podrška Davidu direktnim radom, koji mu pomaže s uključivanjem u razredni kolektiv, savladavanju socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja. Smatram da sam kroz ovaj posao postala emotivno znatno jača i vjerujem da je to posao koji oplemenjuje. Mogu s ponosom reci da me David prihvatio, a najviše mi to pokazuje zainteresiranošću za nastavu i ocjenama iz ispita.

Izvor: Marina Gašparić