Život udruga 02.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

DANAS: ACTOVA TRIBINA O DROGAMA UZ SVJEDOČENJA LIJEČENIH OVISNIKA

 

U sklopu projekta "act.klub" Autonomni centar - ACT Čakovec u četvrtak,2. srpnja organizira tribinu "Mladi i ovisnosti". Biti će održana u Prostoru, u Ulici dr. Ivana Novaka 38 od 16 sati.

Ima li eksperimentiranje veze sa željom da se kuša "zabranjeno voće" ili s obilježjima mladenaštva i nezrelosti te kako smanjiti postotak mladih ovisnika, tek su neka od pitanja kojima će se ACT-ovci pozabaviti tijekom tribine. Dakako, tema novih droga je nezaobilazna pa će i tome biti posvećeno vrijeme. U drugom dijelu tribine, svoja svjedočanstva dati će nekoliko mladih liječenih ovisnika, koji će govoriti o vlastitom putu u borbi s ovisnošću. 

Na tribini će sudjelovati terapeuti, predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, udruga mladih i za mlade, članovi više savjeta mladih s područja županije, učenici srednjih škola i studenti,...

Istom će prilikom biti izložena usporedba rezultata istraživanja "Dobro je znati“ iz 2013. godine o stavovima, navikama i korištenju sredstava ovisnosti među školskom djecom i mladima u Međimurskoj županiji.

 

 

Izvor: 3140