Život udruga 18.10.2018. 13:32. Zadnja izmjena: 18.10.2018. 13:35.

Subota, 13. listopada

Dani kruha i plodova bez glutena u Strahonincu

Udruga oboljelih do celijakije sjeverozapadne Hrvatske u subotu, 13. listopada organizirala je Dane kruha i plodova bez glutena u Strahonincu. Predsjednica udruge, Marija Goričanec prisutnima je prikazala izradu kruha i bezglutenskih kliplića koje su prisutni na kraju i probali. Svi su se složili da nikada ne bi pogodili da su bez glutena jer se okusom nimalo ne razlikuju od običnih klipića.

U drugom radnom kutku članica udruge, Snježana pekla je bezglutenske palačinke kojima su se posebno obradovali najmlađi posjetitelji. Za namaz su najmlađi birali Linu ladu, dok su oni malo stariji palačinke probali s domaćim pekmezima od šljiva, trešanja i ostalog slasnog voća naše članice Nade. Na danima se također predstavila članica udruge Davorka sa svojim poduzećem Bez-glutena koje se bavi prodajom certificiranih proizvoda bez glutena, koji su većinom iz organskog uzgoja.

Posjetitelji prvih Dane kruha i plodova bez glutena bili su oduševljeni ponudom kolača, kruha i ostalih slastica izrađenih isključivo od bezglutenskog brašna koji su bili nutritivno uravnoteženi. Svi članovi udruge posjetiteljima su davali korisne savjete oko bezglutenske prehrane, dijelili su recepte te svoja dosadašnja iskustva.

Izvor: Marija Goričanec