Život udruga 21.05.2016. 10:17. Zadnja izmjena: 21.05.2016. 10:20.

Obljetnica

Deset godina Udruge žena Gornji Hrašćan

Članice Udruge žena Gornji Hrašćan proslavile su desetu obljetnicu udruge. Osnivačka skupština održana je 1. travnja 2006. godine te je udruga ubrzo upisana u registar i donesen je statut.

- Odmah na početku moram se zahvaliti članicama Udruge žena Črečan, koje su nam mnogo pomogle savjetima pri osnivanju - pohvalila je predsjednica Danica Novak žene iz susjednoga sela. Nabrojala je potom brojne akcije, izlete, sadnju cvijeća i uređenje gredica, priredbe, dočeke i humanitarne akcije koje su Hraščinčarke organizirale u ovih deset godina. Iznad svega, iznijedrijle su dramske susrete. Nedavno su održani drugi, a upravo domaćice briljiraju s predstavom Baka na umoru. Za ovu prigodu pak su izvele predstavu Agencija. Pohvalila ih je i Ivanka Novak, zamjenica načelnika Općine Nedelišće.

Radnica, domaćica, žena, majka...

- Radnica, domaćica, žena, majka, kraljica i glumica na kraju. Sve je to sadržano u jednoj osobi. Zaokupljenoj ženi potrebno je da barem jednom u tjednu ode iz kuće, podruži se, napravi nešto dobro za svoje naselje... Niti bi Hrašćan bio isti bez vas niti općinske manifestacije. Pokušajte pridobiti još mladih članica - poručila im je Ivanka Novak. Slavljenicama su se obratili te ponudili svaku pomoć Robert Šafarić u ime Vijeća mjesnog odbora, Denis Šafarić u ime DVD-a, Darko Zamuda u ime NK Pobjede i Vesna Lončarić u ime Samostalne udruge umirovljenika, kao i predstavnice brojnih prijateljskih udruga.

Tajnica udruge je Blaženka Boj. Prethodne tajnice bile su Darinka Borko i Vera Janković, a prije Danice Novak predsjednica je bila Dušanka Kelenc. Danas udruga broji 25 aktivnih članica.