Život udruga 10.03.2016. 15:01. Zadnja izmjena: 10.03.2016. 15:05.

DVD Vratišinec

Devedeseta godišnja skupština vratišinskih vatrogasaca

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec kao i vatrogasci iz 14 prijateljskih društava okupili su se u subotu, 5. ožujka u tamošnjem domu kulture kako bi obilježili jubilarnu 90. godišnju skupštinu DVD-a Vratišinec. Skupštini je u ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije nazočio Krunoslav Colar, ispred VZP Grada Mursko Središće i općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec Marko Strojko, u ime vatrogasnih veterana Međimurske županije Ivan Govedić, počasni zapovjednik VZP-a Ivan Srpak, a događaj je svojim prisustvom uveličao i načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić.

Skupštinu su vodili predsjednik DVD-a Vratišinec Stjepan Kozar i član Upravnog odbora Dejan Jezernik, dok je zapovjednik Mihael Grbavec podnio iscrpno izvješće u kojem su nabrojene najvažnije aktivnosti i uspjesi DVD-a Vratišinec u prošloj godini. Prilikom skupštine dodijeljena su i četiri priznanja pa je tako Dino Jezernik stekao zvanje vatrogasca I. klase, dok su Nikola Petković, Andrija Kvakan i Bernard Podgorelec primili uvjerenje za stečenu osposobljenost za zaštitu dišnih organa. Na samom kraju članovi DVD-a Vratišinec iznenadili su načelnika Zdravka Mlinarića prigodnim rođendanskim poklonom, dok su pripadnice ljepšeg spola povodom Međunarodnog dana žena na poklon dobile cvijet.

Ova skupština samo je uvod u veliki jubilej - 90 godina humanog rada koji će DVD Vratišinec obilježiti velikom proslavom 23. srpnja.