Život udruga 28.07.2016. 07:32. Zadnja izmjena: 31.07.2016. 03:16.

Tijekom Porcijunkulova

Dobrotvorna akcija Humanitarne udruge Fijolina: Ne zaboravimo dječake iz Stipera

"Mjesto radnje: Čakovec, Stiper 4. To je adresa koju nećete pronaći u Čakovcu, ni igdje u urbanom dijelu gradskog prstena. Zapravo je izmišljena, da ljudima koji tamo žive ne bi u osobnoj iskaznici pisalo “šikara, između Totovca i Ivanovca”. Na nestvarnoj adresi žive stvarni ljudi. Do njih nije lako: poslije dijela Ivanovca zvanog Preloge, potrebno je skrenuti na šljunčani put, a potom kroz kukuruz i visok šaš, strmom stazom se probijati kroz šikaru..." Ovo je početak teksta objavljenog u listu Međimurje 24. srpnja 2012. godine.

U Stiperu, danas, četiri godine kasnije, žive isti ljudi, u istim uvjetima... bez struje i vode. 
Humanitarna udruga Fijolina iz Čakovca pokreće još jednu akciju za tri obitelji zaboravljene u šikari Stipera: posebice zbog dvanaestogodišnjeg dječaka i njegovog šesnaestogodišnjeg rođaka. Dječaci su izloženi opasnosti za zdravlje jer u ovo doba godine njihove majke nemaju adekvatno mjesto za čuvanje hrane. Stoga apeliramo na sve građane koji su u mogućnosti donirati trajne namirnice (koje se mogu čuvati izvan hladnjaka): žitarice, rižu, tjesteninu i konzerviranu hranu, da namirnice donesu na štand Humanitarne udruge Fijolina, u Ul. kralja Tomislava u Čakovcu (kod Borova), tijekom Porcijunkulova. Za tri obitelji u Stiperu možete donirati i ljetnu (mušku i žensku) odjeću.

Volonteri Fijoline će po završetku Porcijunkulova doniranu robu otpremiti obiteljima u Stiper te obavijestiti javnost o ishodu akcije.