Život udruga 06.08.2016. 09:44. Zadnja izmjena: 07.08.2016. 09:55.

Sladoled s okusom tolerancije

Dobrotvorna akcija MURID-a na Trgu Republike u Čakovcu

Sladoled dijeli, djecu razveseli naziv je dobrotvorne akcije Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu kojim su volonteri udruge, uz pomoć poznatih Međimurki i Međimuraca koji su dijelili sladoled na čakovečkom Trgu Republike, promovirali rad Udruge, važnost integracije djece s teškoćama i prihvaćanje različitosti.

Prije svega, željeli smo razveseliti djecu i potaknuti roditelje da budu aktivni sudionici našeg druženja. Na ovaj smo način željeli promovirati rad MURID-a kako bi roditelji znali kome se obratiti ako prepoznaju da dijete ima teškoće u razvoju. Financijska nota prikupljanja donacija daje nam mogućnost organiziranja sustavnih terapijskih programa, rekla je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko.

Murid trenutno ima šestero zaposlenika: troje rehabilitatora, dva logopeda i jednog specijalista rane intervencije. U radu udruge sudjeluju i psiholog te fizioterapeut, a svi oni na tjednoj bazi rade sa šezdesetero djece. Silvija Pucko istaknula je da svakim danom raste broj djece koja čekaju ulazak u tretman, a sada se na listi čekanja nalazi čak tridesetak mališana.

U akciju besplatnog dijeljenja sladoleda uključile su se brojne osobe iz javnog života: političari, liječnici, glumci, sportaši... Međimurci i njihovi gosti novčanim su donacijama podržali rad udruge i time volonterima pokazali da cijene njihove napore.