Život udruga 17.05.2016. 10:42. Zadnja izmjena: 01.06.2016. 08:21.

Ribička kuća, Žabnik

Dođite na međugeneracijski kamp u sklopu projekta „Rukom pod ruku“

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec djeluje već 30 godina i sustavno djeluje na području brige za osobe s invaliditetom na razne načine i kroz različite aktivnosti.

Međugeneracijski kamp organizirat će u Žabniku u petak, 20. svibnja u „Ribičkoj kući“ s ciljem osnaživanja i povećanja društvene socijalne mreže starijih osoba. Kroz organizaciju međugeneracijskog kampa, u sklopu kojeg će se održati interaktivne radionice, predavanja o aktualnim temama za starije osobe, radionice socijalnih vještina, te radionice s ciljem jačanja pamćenja i koncentracije kroz različite tehnike. Organizirat će se i kreativne radionice, kako bi rezultat svog rada mogli ponijeti kući za uspomenu ili nekome pokloniti. 

Organizirat će se sportsko – rekreacijske radionice uz predavanje o važnostima i dobrobitima sportske aktivnosti i kretanja u starijoj dobi. Na kraju svakog međugeneracijskog kampa održat će se druženje starijih osoba uz predstavljanje i davanje povratnih informacija o aktivnostima kampa i doživljenim iskustvima u stvorenim međugeneracijskim odnosima. Svrha međugeneracijskih kampova je i međusobno druženje starijih osoba i mladih-volontera, te upoznavanje u opuštajućoj atmosferi. 

Mole se zainteresirani da svoj dolazak i broj osoba jave na broj telefona 040/390-070 ili putem maila na: [email protected].

Izvor: Miljenka Radović